Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цялата политическа класа трябва да помогне на правителството за решаване на въпроса с "Южен поток"

Снимка: http://www.south-stream-offshore.com/

Според депутата от Реформаторския блок и заместник-председател на енергийната комисия в парламента Мартин Димитров решението на Путин за спиране на проекта "Южен поток" не е окончателно и е само натиск върху България. То ще засили антиевропейските настроения у нас, добави той и подчерта:

Ще видите как партиите, които говорят на един и същи глас с Путин, сега почти истерично ще започнат да казват колко е лоша Европейската комисия и как заради това България губела някакви огромни количества пари. Но условията, които ЕК е поставила за "Южен поток", са условия, които защитават българския интерес.

Бившият министър на енергетиката и член на ресорната комисия в НС Драгомир Стойнев заяви в същото предаване, че страната ни не бива с лека ръка да се отказва от проекта "Южен поток":

Не трябва да се делим на русофили и русофоби, а да гоним националния си интерес. Цялата политическа класа трябва да помогне на правителството. Не бива да се отказваме от едни сигурни приходи, каквито са транзитните такси от проекта "Южен поток".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна