Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбиха колата на пловдивския адвокат Димитър Деков

Снимка: БГНЕС

Колата на пловдивския адвокат Димитър Деков, председател на Сдружението за правна помощ на потребителите, е била разбита , а вътре е подхвърлена умряла птица. Колегите на адвокат Деков определят извършеното като брутален хулигански акт и недвусмислен опит за сплашване.

След подадения  в полицията сигнал от адвокат Деков е образувано досъдебно производство. Засега няма заподозрян извършител и на този етап престъплението не може да се определи като хулиганство или сплашване, тъй като още не са ясни мотивите за него, подчерта  говорителят на Районната  прокуратура  Атанас Илиев:

Разпитали сме вече пострадали и продължават действията по разследването. Все още не можем да споделим информация, че сме установили някакъв извършител. Проверяват се всички възможни версии, свързани и с професионалната му дейност.

От Сдружението за правна помощ на потребителите са категорични, че случилото се е опит да се въздейства превантивно върху юриста и цялата организация във връзка с дейността й по заведени и получили ход дела в защита на интересите на потребителите.

Димитър Деков и колегите му водят няколко съдебни битки с компанията EVN срещу общите условия към клиентите й и се бори пред Европейската комисия за възможността за отпадане на такса "Сградна инсталация”, ако абонатът подаде заявление за пълен отказ от парно и топла вода.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна