Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско участие на 19-ия Салон на книгата в Алжир

Д-р Китова се срещна с посетителите на литературния форум в Алжир
Снимка: личен архив
С д-р Вера Китова Ви каним на едно интересно пътуване в Алжир. Поводът е приключилият 19-и Международен салон на книгата там, където българската лекарка представи новата си поетична книга „Сюблимен Алжир”, посветена на алжирския народ.
Поезията на Вера Китова е една живописна рисунка с думи. Цветовете са емоциите. Наслагванията с четка са чувствата. Понякога приглушени, понякога освободени. Елегантността тук е в дълбокия респект към другия. Всички тези отминали времена, събрани в  тези топли и оцветени страници, парфюмирани и музикални, откриват в този момент носталгия по бъдещето. Една носталгия пълна с обещания за любов и за свобода. Това пише в рецензията към книгата „Сюблимен Алжир” френският писател Реми Боайе.
В Салона на книгата в Алжир тази година бяха представени книги на автори от 42 държави, както и едни от най-големите издателства на САЩ и Франция.
Преди Коледния панаир на книгата в НДК ще се опитаме да направим връзка между литературните форуми на двете държави, на които им предстои взаимно да опознават литературата и културата си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени