Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриотичният фронт ще предложи кандидатурите си за заместник-министър на отбраната на реформаторите и на ГЕРБ

Лидерите на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

На среща с министъра на правосъдието Христо Иванов Патриотичният фронт е поставил въпроса да се обсъдят от работна група законови промени, свързани с битовата престъпност, както и разрешаване на т.нар. "законна отбрана със законно притежавано оръжие". На въпрос имат ли намерение патриотите да предложат за зам.-министър на отбраната Иво Андонов, за когото в социалните мрежи се твърди, че има неонацистки убеждения, Красимир Каракачанов отговори:

Кандидатурите, които одобрихме, ще ги предложа и на Реформаторския блок, и на ГЕРБ. След това ще минат през необходимата проверка и ще бъдат назначени. В смисъл проверка за всякакви данни и факти около тях. Относно това кой какви убеждения има, аз не искам да коментирам неща, които не знам. Фалшив профил може да направи всеки на всеки. Има всякакви случаи.

България е парламентарна република. Така Валери Симеонов отговори на въпроса ще се оттегли ли Слави Бинев от поста председател на комисията по култура и медии:

Решенията на парламента не могат по никакъв начин да бъдат бойкотирани от министри, от УС на медии и от когото и да е било, но все още няма решение по този въпрос, все още аз не съм чул нито един сериозен аргумент за това г-н Бинев да се оттегли от председателството на тази комисия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна