Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промоции за Коледа? Истинските намаления започват през януари

Снимка: БГНЕС

„Очаквам законодателят да се намеси и скоро казусът с неправомерно завишените неустойки при предсрочно прекратяване на договор с мобилните оператори да бъде решен”. Това каза в „Нашият ден - практично” Богомил Николов, председател на Асоциацията „Активни потребители”. По негово мнение, това може да се случи преди края на съдебния спор между телекомите и Комисията за защита на потребителите. Препоръката на Богомил Николов е да се изчака, както с подписването на срочни договори по обявените от мобилните оператори коледни промоции, така и с покупките, които не са необходими и спешни. „Истинските намаления започват през януари”, е категоричен той.
Кога можем да върнем, рекламираме или сменим стока? Какво трябва да знаем за правата си като потребители и за какво да внимаваме при закупуването на електроника, детски играчки или вещи от временен Коледен базар?
Чуйте съветите на Богомил Николов за това как да се предпазим от „капаните” на търговците в предпразничните дни и коментара му за най-често срещаните нелоялни търговски практики.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени