Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бременна жена - бежанка от Сирия намери спасение в болницата в Бургас

Снимка: БГНЕС
Изтощена от глад и студ бременна бежанка е намерила спасение в бургаската болница. Жената е била докарана преди два дни от границата с опасност от преждевременно раждане.

Съдбата на Бариван Хасан трогнала до сълзи екипа на цялото родилно отделение. Работещите в него са й донесли дрехи, храна и вещи от първа необходимост. Семейството й побягнало от Сирия заради разрушителните бомбардировки. Първо стигнали до Турция. От Истанбул за България тръгнали пеша. Четири дни и нощи групата вървяла през гората.

Лекарите в Бургас вече са овладели опасността от преждевременното раждане, но трудностите за нея тепърва предстоят.

Нещата отиват на изписване. Оттук нататък са проблемите за жената, защото те са настанени някъде около границата, а на нея и предстои четвърто раждане и би трябвало да е по-близо до лечебно заведение, в което се оказва неотложна медицинска помощ. Така, че хубаво е Агенцията за бежанците да й намери място някъде в чертите на града или на общината, каза началникът на родилното отделение д-р Антонио Душепеев.

В момента съпругът на бременната жена и трите им деца са настанени в Малко Търново. От фондация "Ел Масри" в Бургас събират топли дрехи и обувки в помощ на семейството.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени