Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: Държавата да осигурява условия за защита на бивши ръководители на служби

Снимка: БГНЕС

Според бившия вътрешен министър Цветан Цветанов държавата трябва да осигурява условия, за да може бивши ръководители на служби да бъдат защитени.

Просто да дадем една по-добра стабилност на тези хора да не участват в някакви търговски дружества или дейности, които могат да бъдат в ущърб на националната сигурност. Защото те са хора, които са боравили много с информация. Представете си, че един председател на ДАНС отива да работи, да консултира, които под една или друга форма биха могли да бъдат заплаха за националната сигурност. Знаете, че когато един еврокомисар напусне дадената позиция, той е обезпечен за един период от време, за да не влезе в конфликт на интереси с дейността, която е изпълнявал преди това.

От думите на Цветанов стана ясно, че изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов не би могло да бъде застрашаващо за националната сигурност:

Г-н Сертов освободи позицията 2009-а година. Смятам, че с информацията, с която и към тогавашния момент е разполагал, не знам дали е съотносимо към днешните събития, които се случват. Ако говорим за някой, който по-скоро е напуснал системата, можем да гадаем нещо подобно.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна