Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дончо Барбалов: Няма да предлагаме увеличение на данъците в София

Снимка: БГНЕС

Няма да предлагаме увеличение на данъците и на такса смет за софиянци, каза в предаването "Преди всички" заместник-кметът на София по финансите Дончо БарбаловТой отрече тенденцията 6-а година да не се увеличават данъците в София да е свързана с местните избори през 2015-а година:

Ние показваме възможността да увеличаваме приходите, без да увеличаваме данъчната тежест за софиянци. Капиталовата ни програма е добре балансирана. Така че не мисля, че има каквото и да е място за притеснение.

Дончо Барбалов обясни в какво ще се състои подготвяната законова промяна, свързана с регистрацията на превозните средства в София:

Вместо бизнесът и хората да се налага да ходят до данъчните отдели, за да попълват на хартия декларации за закупуване или продажба на превозни средства, ние ще получаваме автоматично и ежедневно информация от КАТ. Тестове са извършени. Системата работи.

За 2015-а година средствата, предвидени за капиталовата програма на столицата, възлизат на 705 милиона лева, каза заместник-кметът:

Основното предизвикателство за 2015-а е, че още не са стартирали оперативните програми. Имаме висока степен на готовност и се надяваме, когато това стане факт, ние да можем веднага да кандидатстваме по нашите проекти. Бих посочил два проекта с голяма степен на готовност – за изграждане на третата линия на метрото и за оползотворяване на горивото, което ще произвежда завода за отпадъци. Имаме готовност и за някои проекти, свързани с централната градска част, където също има нужда от сериозни инвестиции.

Цялото интервю с Дончо Барбалов можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна