Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

| обновено на 12.12.14 в 09:35

Европейският съюз може да бъде принуден да отмени санкциите срещу трима украински граждани, съобщи американският вестник Уолстрийт джърнъл. Това се дължи на забавяне в разследванията, предприети срещу тях в Украйна. Не е известно санкциите срещу кои точно лица може да бъдат отменени, но по информация на Уолстрийт джърнъл сред тях няма да бъдат бившият премиер Виктор Янукович и неговите синове.

САЩ и НАТО негласно помагат на Киев да подготвя бойни действия в Крим, пише Независимая газета.

Равносметката за построените румънски магистрали през 2014-а година е 22 километра, които са некачествени, пише днес вестник Гъндул. В последните седем години бяха изразходени над четири милиарда евро за строеж на магистрали в Румъния, с които бяха изградени 395 километра път, допълва изданието.

Политическата нестабилност в Гърция е довела до масово бягство на капитали от Атинската фондова борса и до скок на лихвите по гръцките облигации, твърди вестник Етнос. Това се случва в момент, когато световните медии отново са подели сценариите за излизане на Гърция от еврозоната, допълва изданието. 

Отваря ли се кутията на Пандора с решението на македонското правителство за промяната на герба, пита в заглавие скопският Утрински весник. Спорове предизвиква изображението на лъва в герба на страната, което се тълкува по различен начин от етническите общности, допълва вестникът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна