Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Британският вестник "Гардиън" отправя сериозни критики към политиците от Евросъюза, че имат коренно погрешен подход към преодоляването на най-тежката икономическа и финансова криза, разтърсила Евросъюза. Още една криза и поредна рецесия много вероятно ще означават край на еврозоната, пише вестникът.

Гражданската война в Украйна можеше да бъде избегната, ако страната беше обсъдила с Русия споразумението за асоциирането си с Европейския съюз, пише руският вестник "Независимая газета", като цитира премиера Дмитрий Медведев. В публикацията той съветва новите украински власти да се поучат от негативния според него опит на страни като България след присъединяването им към Европейския съюз.

За пръв път от 1968-та година Сърбия ще посрещне като гост китайски премиер, пише белградският вестник "Политика". Ли Къцян и Александър Вучич ще открият нов мост на река Дунав, изграден от китайски специалисти. Очаква се да бъдат сключени договори за нови инфраструктурни проекти, отбелязва изданието.

Жена беше арестувана в столицата на Саудитска Арабия Рияд за това, че се преоблякла като мъж и посетила футболния мач между отборите на Ал Шабаб и Ал Етихад, съобщава вестник "Индипендънт". Според законодателството на страната от Близкия изток само мъжете могат да присъстват на спортни събития. Говорител на полицията не каза дали срещу жената ще бъдат повдигнати обвинения, но заяви, че този случай ще бъде щателно разследван, допълва още "Индипендънт".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени