Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем милиона лева бюджет за футболния "Левски", привържениците с две места в УС

Осем милиона лева бюджет за футболния "Левски", привържениците с две места в УС
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Осем милиона лева ще бъде бюджетът на футболния "Левски" за следващата година, като от тях шест милиона ще са фонд работна заплата, това заяви собственикът на "сините" Тодор Батков след Общото събрание на клуба.

Времето на Чорни няма да се върне в "Левски" - накратко казано, няма да хвърляме пари на вятъра. Гласуваният бюджет за следващия сезон няма да надхвърля осем милиона лева. Шест милиона ще отиват за фонд работна заплата, заяви Батков.
Организираните фенове на "Левски", в лицето на Националния клуб на привържениците и тръст "Синя България", получиха две места в Управителния съвет на клуба. Иво Тонев запазва поста си на председател на УС и ще попълни неговия състав до 7 души, съобщи Батков.

Надзорният съвет ще бъде съставен от мен, Александър Ангелов и Минко Герджиков. Гласувахме увеличаване на Управителния съвет до 7 члена, като засега местата си заемат четири лица и ще има попълване. Иво Тонев, от когото получих съгласие, ще остане председател, а в Управителния съвет ще бъде и Константин Баждеков. Другите две квоти са за Националния клуб на привържениците и тръст "Синя България", а останалите места ще бъдат попълнени, каза още Батков.


Спортният директор Георги Иванов, който пое временно поста на старши треньор в началото на сезона, когато беше уволнен испанецът Пепе Мурсия, съобщи, че иска да подсили отбора, за да изгради силен състав.

Има хора, които не оправдаха очакванията за клуб като "Левски". Факт е и това, че през сезона имахме добри мачове. Сега искаме да подсилим отбора, да се класираме за Лига Европа и да изградим силен състав за груповата фаза. Надявам се следващата година да бъде по-добра, добави Иванов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна