Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Дарин Ангелов: Изкуството е наследствената информация на нацията

Дарин Ангелов
Снимка: Георги Бангиев

Броени дни преди светлия християнски празник Рождество Христово, актьорът от Народния театър Дарин Ангелов беше гост на предаването „Нощен Хоризонт”. Човек с много силна гражданска позиция и изключителен работохолик. За него изкуството е наследствената информация на нацията и, ако политиците го натикат в дълбока дупка, рискуват да загубят идентичността на нацията. Това послание отправи към политиците творецът и добави, че всеки човек не трябва да е само консуматор, а да направи нещо за страната си и да бъде полезен за другите.

Дарин Ангелов има брат близнак - Деян Ангелов, който също е актьор. Двамата са трето поколение актьори. Завършват актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ "Кр.Сарафов" през 2004 г. в класа на проф. Стефан Данаилов. За брат си признава, той е тази половина, без която не мога. Брат му е учебник за живота, от който Дарин си „краде” непрекъснато. А авторите на този учебник са родителите им. Дарин е усмихнат, позитивен, заразяващ и мислещ човек. Приятелите го определят като човечен, емоционален и верен. А за него приятелството е особено важно и ценно нещо. То е любов, отговорност и всеотдайност.

Театърът е всичко за Дарин. Той е животът му, най-голямата му любов. Без театъра аз няма да съществувам – каза актьорът. Към работата си и към всяка роля е особено критичен. И мисли, че винаги може да се направи още и още. Всеки ден става в 07:30 и поддържа физическа форма с фитнес по час и половина. Вече няма време за карате.

Наградата „АСКЕЕР”, която получава през 2005 година за изгряваща звезда за ролята си на Моцарт в "Амадеус" на Питър Шафър, приема като отговорност. Тя стои в дома му, но понякога я наказва, като я обръща с гръб. Това е в моменти на застой, когато има нужда от нов проект, от нова задача. И когато има промяна, я обръща. И поема към новото предизвикателство.

Много бяха изненадите за Дарин Ангелов в това предаване. Имаше смях при разговорите с приятелите и много, много сълзи, когато чу какво казаха родителите му за него. Това беше една незабравима среща пред погледа на статуетката „Аскеер” с един светъл образ преди светлите празници.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени