Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Думите на поета Александър Петров – "любовта, без която не можем"

„Бъди какъвто си“ и „Вдигни очи“, защото „Утре започва от днес“, а „Любовта, без която не можем“ е „Богатство“ и „Безсъние“ в „Нашия град“ в „Петък в полунощ“. Заглавията на част от песните по текст на Александър Петров правят „Черно-бяла..

публикувано на 17.04.18 в 15:11
Митко Щерев

Митко Щерев представя "Усмивката" на "Диана Експрес"

Нов албум и голям концерт промотира в предаването „Нощен Хоризонт“ композиторът Митко Щерев. На 19-и април в София групата „Диана Експрес“ ще представи диска „Усмивката“. Заглавието е по едноименната песен на „Трамвай номер 5“, написана от Щерев...

публикувано на 16.04.18 в 12:05
Дидо Пешев позира с плаката, който е нарисувал за концерти на Mastodon

Дидо Пешев, или как рисуването и музиката сбъдват мечти

Дидо Пешев е един успял млад човек, който работи това, което обича, неусетно е сбъднал голяма своя мечта и въпреки това не спира да иска да се развива. Той е на 30 години. Учил е ландшафтна архитектура. Илюстратор. Прави лимитирани плакати и тениски...

публикувано на 16.04.18 в 11:11
бездомни животни куче

Къде отиват парите за бездомните животни

Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов смята, че общинската администрация на София вероятно е нарушила диалога с неправителствените организации и това е част от проблема с многото бездомни животни. Преди да стане министър, той..

обновено на 11.04.18 в 05:05
Жоро Пентаграм в студиото на

Жоро Пентаграм: Върнах се в модата и си стъпих на пътеката, където съм най-силен

Самостоятелно ревю с популярен лейбъл в Лас Вегас и създаване на дрехи за китариста на „Scorpions" Матиас Ябс. Това са част от предстоящите събития в „котешката пътека“ на дизайнера Георги Георгиев, известен като Жоро Пентаграм . През 90-те..

публикувано на 10.04.18 в 13:27

Митрополит Антоний: Христова радост в сърцата, светлина в умовете, добруване и преуспяване на българския народ

Часове преди празника Възкресение Христово, от Ерусалим в България беше донесен пламък от Благодатния огън. За първи път македонска църковна делегация пристигна в София, за да вземе оттук Свещен огън за храмовете в съседна Македония. Православните..

публикувано на 08.04.18 в 01:05
Лопун Фунсо Нямгал поставя будистки знаменца за щастие и късмет

Мъдрости от Бутан

Все по-често през последните години у нас идват лица, посветили се на усъвършенстване на духовната същност, за да разкрият своите търсения и развитие. В България беседите на Лопун Фунсо Нямгал - монах от далечен и трудно достъпен Бутан събраха..

публикувано на 04.04.18 в 02:00

CARisMA - инструменталният китарен дует с българска харизма

Добрата комбинация на класическите елементи в музиката със съвременното звучене. Това е точната формула за инструменталния китарен дует CARisMA . Зад него стоят българката Магдалена Калчева и италианецът Карло Кориери, а името CARisMA идва от..

публикувано на 26.03.18 в 17:30
Пламена Гетова

Актрисата Пламена Гетова: Театърът е светилище, нещо много интимно

За актрисата Пламена Гетова големият британски драматург Харолд Пинтър казва, че е невероятна в изпълнението на ролята в неговата пиеса „Стари времена”. Дори съпругата на Харолд Пинтър, която също е актриса, не била успяла да пресъздаде онова, което..

публикувано на 25.03.18 в 16:21

Преминахме към лятно часово време

От астрономическа гледна точка превъртането на стрелките няма значение, но за хората ще се необходими няколко дни за адаптирането им, каза директорът на Националната астрономическа обсерватория "Рожен" д-р Никола Петров: "От гледна точка на..

публикувано на 25.03.18 в 04:00