Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации
Ясен в своята сбъдната мечта - ботаническа градина

Ботаническа градина „Борика“, сбъднатата мечта на Ясен Иванов

„Първо е природата, после отношението ни към хората около нас и на последно място сме ние“. Преди три години с тази мисъл Ясен Иванов сбъдва голямата си мечта – отваря своя ботаническа градина, която сам поддържа и обогатява. Входът ѝ е точно до..

публикувано на 14.06.18 в 16:40
Влади Михайлов в студиото на „Хоризонт“

Влади Михайлов: Изкуството е преживяване, трябва да правиш нещата с любов

„Изкуството е преживяване. Ако няма преживяване, ако е само дъвка за ухото, както казваше баща ми, нещата са обречени. Трябва да правиш нещата с любов и тогава вероятно те ще се получат, ще имат чист замисъл и може би ще оставят следа във времето“...

публикувано на 14.06.18 в 13:59
Филип Аврамов

Актьорът Филип Аврамов: Театърът ми дава живот, а аз давам всичко от себе си и не се щадя

Още на 8 години Филип Аврамов попада в Радиотеатъра на Националното радио. Тръгнал към Детския радиохор, но попаднал в Детския радиотеатър. Първо се обучава в школата на Минчо Събев, а след това в детската група на Театър „Сълза и смях” с ръководител..

публикувано на 11.06.18 в 15:48
Гаро Кешишян

Гаро Кешишян: Свалянето на маски е основното занимание за един човек, който прави театър със светлина и с мрак

"Свалянето на маски е основното занимание за един човек, който прави театър със светлина. И с мрак". Думите са на Гаро Кешишян, един от големите артисти в съвременната фотография.  Роден през 1946 във Варна, през годините е бил удостояван с..

публикувано на 05.06.18 в 17:34
Косьо Марков в „Нощен Хоризонт“

Константин Марков: Посланието на нашите песни е останало в сърцата на хората

„На концертите с „Тангра“ и „Легендите“ виждаме тези хора, които не са забравили музиката ни. Нашето послание е останало в техните души и техните сърца“. Това сподели в предаването „Нощен Хоризонт“ Константин Марков – легенда в родната рок музика,..

публикувано на 30.05.18 в 15:31
Петя Илиева и нейните бижута

Петя Илиева – колко е важно да бъдеш китна с българска шевица

Избери работа, която обичаш, и тогава няма да бъдеш принуден да работиш и един ден през живота си. Това гласи популярна китайска мъдрост. Който успее да я приложи на практика, може да бъде наречен късметлия или щастливец, а такъв човек може да се..

публикувано на 30.05.18 в 08:35
Мария Стефанова

Актрисата Мария Стефанова: Театърът и семейството са моят живот

Голямата българска актриса Мария Стефанова гостува в „Нощен Хоризонт” само часове след като получи наградата „Аскеер” 2018 в категорията за главна женска роля в спектакъла „Три високи жени” на Едуард Олби с режисьор Стефан Спасов. Спектакълът се..

публикувано на 26.05.18 в 10:08

Стефан Диомов: Притеснява ме това, което става с нашия жанр

„Не се спирам да правя музика. Докато имам публика в залата, ще продължавам да работя. Не може да има нещо, което да ме накара да спра да творя. Трудно е, вкусовете се промениха, но въпреки всичко има публика за моите песни, а докато я има, аз ще..

публикувано на 11.05.18 в 11:07

Думите на поета Александър Петров – "любовта, без която не можем"

„Бъди какъвто си“ и „Вдигни очи“, защото „Утре започва от днес“, а „Любовта, без която не можем“ е „Богатство“ и „Безсъние“ в „Нашия град“ в „Петък в полунощ“. Заглавията на част от песните по текст на Александър Петров правят „Черно-бяла..

публикувано на 17.04.18 в 15:11
Митко Щерев

Митко Щерев представя "Усмивката" на "Диана Експрес"

Нов албум и голям концерт промотира в предаването „Нощен Хоризонт“ композиторът Митко Щерев. На 19-и април в София групата „Диана Експрес“ ще представи диска „Усмивката“. Заглавието е по едноименната песен на „Трамвай номер 5“, написана от Щерев...

публикувано на 16.04.18 в 12:05