Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Абитуриентски бал в ефира на БНР за випуск 2020

Българското национално радио организира в своя ефир абитуриентски бал на випуск 2020. Балът в предаването „Нощен Хоризонт“ се излъчваше по програмите „Хоризонт“ и  „Христо Ботев“ и всички регионални радиостанции в страната. Партито продължи близо три..

публикувано на 25.05.20 в 07:58
Мануел Корчек, извънреден и пълномощен посланик на Република Словакия

Мануел Корчек: С България имаме езикова близост и културна принадлежност

Навършват се 100 години от установяването на двустранни дипломатически отношения между България и бившата Чехословакия. Страната ни е сред първите, които навремето признават Чехословакия. „ Независимо, че нашите страни не са съседни, още от..

публикувано на 13.05.20 в 15:36
Жена гвардеец застана на караул пред президентството за първи път през 2014 г.

Ген. Боян Ставрев: 40 години за гвардеец е много, но за армията не е

Тази година няма да има парад на военните и това може да разочарова мнозина. Но решението беше взето заради безпрецедентната криза с Covid-19. Бившият началник на Националната гвардейска част бригаден генерал Боян Ставрев, който се пенсионира..

публикувано на 06.05.20 в 14:44

Зад кулисите на Златния фонд на БНР

Уроци по гимнастика по радиото, смяна на караула пред Царския дворец, музикални записи, емблематични гласове от културната съкровищница на нацията – всичко това се пази в Златния фонд на Българското национално радио - звуковото наследство на..

публикувано на 20.04.20 в 12:10
Д-р Мария Николова

Диетолог: Витамин D трябва да се съчетава с К2 и магнезий

Децата, бременните и кърмещи жени, възрастните  хора, както и такива с хронични заболявания е добре да не постят.  Много е важно преди човек да тръгне да пости и знае, че има налично заболяване, да направи консултация. Ако преди поста човек е..

публикувано на 08.04.20 в 18:26
Дора Прангаджийска.

Психологът Дора Прангаджийска: Възприемаме другия като вирус, като зараза

„ Във века на технологиите се отдалечаваме един от друг, ставаме дистантни, губим емпатията и точно тази ситуация може да ни върне всичко това . За съжаление обаче реалността показва друго. Не знам какво трябва да ни се случи, за да си спомним, че..

публикувано на 07.04.20 в 08:49
Георги Чапкънов

Георги Чапкънов: Боя се в заника на живота си да не оплескам работата

Суеверен, той не обича да приказва, преди нещо да се е случило. Затова и не казва много за проекта си за паметник на Левски, върху който работи. Паметникът ще бъде в Троян.  Георги Чапкънов споделя за предаването „Нощен хоризонт” свои размисли за..

публикувано на 27.03.20 в 12:51
Даниела и Вероника в студиото на „Нощен Хоризонт“

Нов литературен клуб в София

Как един генетик и един икономически анализатор създават литературен клуб? Вероника Стефанова и Даниела Марчева наскоро организираха първото събитие на новия литературен клуб The Book Club - Sofia. Даниела разказва, че идеята се появява..

публикувано на 17.03.20 в 12:52
Мая Михайлова

Мая Михайлова: Кризите и пандемиите ни подсещат за човешките емоции

Светът се намира в здравна и психологическа криза с бързо разпространяващия се коронавирус.  Страхът е съвсем нормален, когато има катастрофична ситуация или криза на хоризонта, коментира пред "Хоризонт" Мая Михайлова, клиничен и консултативен..

публикувано на 13.03.20 в 11:08
Милена Караджова и Асен Маринов

Милена Караджова и Асен Маринов - фолклор, прероден с китара

Да откриеш красотата на българския фолклор и да имаш усета да го представиш по нов начин. Певицата Милена Караджова и китаристът Асен Маринов от „Асен и Милена груп“ обединяват магията на народната песен с традициите на класическата музика и джаза ...

публикувано на 11.03.20 в 13:38