Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Магдалена Пюскюлева

Арт терапевтът Маги Пюскюлева: Изкуството предпазва и лекува

Всяко изкуство може да се използва и активно, и пасивно, казва Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, психолог и педагог по изобразителни изкуства. Тя е автор на книгата  „Силата на седемте изкуства – наръчник за тялото и душата", пише  поезия, има..

публикувано на 07.02.20 в 11:32
Елена Кумбиева

Елена Кумбиева: Добрият мениджър работи с душите на хората

„Администрацията не е лека отговорност, защото там боравиш с душите на хората – трябва да ги спечелиш, да ти вярват , ако искаш да постигнеш каквато и да било цел.“ Това казва Елена Кумбиева, управител на най-голямата на Балканите очна клиника...

публикувано на 06.02.20 в 08:55

Специалисти предлагат конструктивно саниране на сградите преди енергийното

Погледнато глобално, България е по-скоро сеизмична страна, но е по-малко сеизмична от Гърция, Турция и Албания. Това каза в предаването „Нощен хоризонт“ проф. д-р Димчо Солаков, член-кореспондент на БАН и ръководител на Департамент „Сеизмология и..

публикувано на 05.02.20 в 12:39
Славин Славчев в „Нощен Хоризонт“

Славин Славчев: Моят начин да бъда музикант е да съм интуитивен

„Чувствам се комфортно в стила на мелодичния рок. Не съжалявам за експеримента с поп музиката, но това беше начин да докажа на себе си, че този стил не е моят път“. Това сподели музикантът Славин Славчев в предаването „Нощен Хоризонт“. Неговата..

публикувано на 19.01.20 в 16:27

Актрисата Неда Спасова в кадър на сцената: Изкуството е моята свобода

„Щастието не съществува, то е само стремеж“. „Трябва да вярваш в това, което показваш на сцената“. В това е убедена актрисата Неда Спасова. В „Нощен Хоризонт“ тя сподели, че киното и театърът (двете места, на които се изявява успешно) си..

публикувано на 18.01.20 в 10:05
Димитър Йорданов

Планинският водач Димитър Йорданов: Опознаваш планините с времето

"Когато човек обича природата, обича планините, той става планинар. Когато един човек стане планинар, може да ходи всякак в планината, но когато поведе след себе си хора, нещата стават доста по-различни. Бих казал, че това е някаква карма . Стигаш..

публикувано на 16.01.20 в 08:07

Между редовете на българската политика - аналогии с "Междузвездни войни"

В седмицата, в която депутатите се завърнаха на работа, за да гласуват министерска оставка, а опозицията събира подкрепа за вот на недоверие, непозната Сила притегля законотворците към жълтите павета. Дали балансът в парламентарната галактика ще се..

публикувано на 15.01.20 в 11:31
Съвместен цялостен план за действие (JCPOA, или Иранско ядрено споразумение) от 2015 година

Европейски сили задействаха механизма за спорове по ядрената сделка с Иран

Външните министри на страните членки на Европейския съюз, подписали Съвместният цялостен план за действие (JCPoA, по-известен като Иранското ядрено споразумение) от 2015 година, задействаха във вторник Механизма за разрешаване на спорове в..

обновено на 14.01.20 в 21:04
Мирослав Попов

Мирослав Попов: Западният свят е във фаза на супер капитализъм

Целият български преход е изпълнен с тежки противоречия, а една от най-горещите точки е датата 10 януари. Финансовата криза от 90-те остава дълбоко неизяснена за българската общественост. Мнението е на Мирослав Попов, политически анализатор и..

публикувано на 14.01.20 в 15:45

Ателие "Прегърни ме" вече си има и галерия за детско изкуство

Освен ателие, от началото на декември вече има и галерия „Прегърни ме“. Тя се намира на столичната улица „Раковски“ 63. Сдружение "Прегърни ме" вече 15 години работи с деца без родители и развива творческите им заложби и способности. Създатели на..

публикувано на 07.01.20 в 16:35