Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Трагикомедията „Амфитрион“ на Плавт бе представена в Созопол и Черноморец

Италиански артисти впечатлиха публиката със спектакъла "Амфитрион"

"Ние приемаме театър "Teatro Della Juta" като театърът, който ни приобщава и приема толкова гостоприемно, като един дом, в който ние като млада компания въпреки трудностите в тази сфера, които ние срещаме ежедневно в работата си, успяваме да развиваме..

публикувано на 12.08.22 в 17:21
Певица Розалия де Соуза

Розалия де Соуза за БНР: Ценното на новия албум е това, че той е много сантиментален

Бразилската певица Розалия де Соуза изнесе концерт в рамките на фестивала Summer Fest. Тя представи своя нов албум "Inspirada". "Този албум се роди по време на пандемията от Covid-19, докато бяхме затворени по домовете. Това беше единственото..

публикувано на 12.08.22 в 13:58

Затворът Алкатраз - мистика, терор и ужасни сцени

Алкатраз е може би най-известният затвор в света и едва ли има човек, който да не е чувал това име. Много преди да стане „дом“ на някои от най-известните престъпници в САЩ, той е бил населяван от индианците, които са вярвали, че дълбините му са..

публикувано на 10.08.22 в 03:00
Мариета Ангелова,Антония Начева

Международният фестивал за куклен и площаден театър ще се проведе в Созопол за 4-та година

От 5 до 10 август ще се проведе Международния фестивал за куклен и площаден театър в Созопол. Ще има гости от Португалия, Италия, с участието на наши български кукловоди, театроведи, артисти. Ще има ателиета, работилници изложби...

публикувано на 05.08.22 в 16:47
Николай Димитров Алтънчев

Николай Алтънчев развива алтернативен туризъм

"Това са дървени пирамиди с размера на голяма палатка, в която могат да се съберат до двама- трима души. Пирамидите са изградени изцяло от плътно дърво и умалено копие на Хеопсовата пирамида ", каза за БНР Николай Димитров Алтънчев, който гради дървени..

публикувано на 05.08.22 в 12:03
Фестивалът „Джаз под звездите“

Фестивалът „Джаз под звездите“ на Деветашкото плато - незабравимо музикално преживяване

"От миналата година го правим това нещо тук  - джаз за деца, иначе преди това започнахме с една вечер. Имахме и предфестивална вечер", каза за БНР Венци Благоев, музикален директор на Фестивала „Джаз под звездите“ на Деветашкото плато...

публикувано на 03.08.22 в 20:19

Чудомир - любов x 2

Едва ли има просветен българин, който да не знае името Чудомир и то да не предизвиква усмивка и позитивни чувства в него. Малцина си спомнят истинското му име - Димитър Христов Чорбаджийски, но като Чудомир го знаят. Защото хумористът с този псевдоним..

публикувано на 02.08.22 в 03:00
Александър Пройнов-АПЕР

Александър Пройнов-АПЕР показва скулптури на исторически и митични герои

"Откриваме изложбата на Александър Пройнов-АПЕР, който е един много реализирал се творец, патриот, българин и човек, който работи в сферата на монументалното изкуство. За времето от 1982 до днес той е реализирал над 16 индивидуални изложби в Европа,..

публикувано на 22.07.22 в 12:46
Вероника Тодорова

Вероника Тодорова участва в националното турне на Плевенската филхармония

През 2022 година Плевенската филхармония стартира национално турне „В света на музиката", в което участват трима изключителни изпълнители. Солисти в новия звезден проект на културния институт са цигуларят Веско Ешкенази и..

публикувано на 20.07.22 в 17:00
Наум Кайчев

На 20 юли отбелязваме 119 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание

Илинденско-Преображенското въстание е въстание на  Османската империя, организирано от Вътрешната македоно-одринска революционна организация. То избухва на 2 август (нов стил) 1903 година в Македония и на 19 август (нов стил) 1903 година в Одринско...

публикувано на 20.07.22 в 11:14