Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Камелия Кучер: Написах „Сън“, вдъхновена от Португалия

„ Мислех си, че с времето ще свикна с вълненията за нова книга, но – не . Чувствам се така, както се чувствах и първия път. То е като раждане на дете“. Това сподели пред БНР писателката Камелия Кучер, която наскоро издаде третата си книга...

публикувано на 16.10.20 в 13:29
Джон Ланган

Джон Ланган пред БНР: Добрата история на ужаса се докосва до човешките емоции

„За една ефектна история на ужасите, не просто мимолетна уплаха, е нужно да се докосне до по-дълбоки човешки емоции . Тъгата е много дълбока човешка емоция. Предполагам, че виждам хоръра и готиката като жанрове, които се занимават с човешките..

публикувано на 16.10.20 в 12:55

Румънската сензация Roxen: Трябва да танцувам дори когато съм най-тъжна

„ Имам възможността да правя каквото обичам и то на много големи сцени . Реакциите на хората са невероятни, аз съм толкова благодарна. Благодаря на Бога всеки ден за живота си“. Това сподели пред БНР една от големите звезди на Румъния Роксен..

публикувано на 15.10.20 в 14:37

Ива Ралчева с пръстен от дърво

Тя е строителен инженер, защото не са я приели мечтаната архитектура. Прави бижута от дърво . Обича животните. Предпочита да не стои в града, затова пътешества. Кара колело. Била е в най-високия обитаван град в света.  Тя е – Ива Ралчева...

публикувано на 07.10.20 в 20:39
Стефан Илчев в студиото на „Нощен Хоризонт“

Стефан Илчев: Правилният път е да вплиташ човещина в музиката

Нищо не запълва душата ми, както музиката  „Когато се събуждам всеки ден, осъзнавам, че съм намерил пътя си и правя това, което искам и мога. Нищо не може да запълни душата ми така, както музиката “. Това сподели пред БНР певецът и музикант..

публикувано на 07.10.20 в 18:08
Симфоничен оркестър на БНР

Симфоничният оркестър на БНР открива новия си сезон

Симфоничният оркестър на БНР открива новия си сезон тази вечер в зала „България“ . Главният диригент Марк Кадин е поканил за солист младият украински пианист Димитро Чони, победител в престижният конкурс "Палома уше сантардер", който споделя:..

публикувано на 25.09.20 в 08:05
Бастилията - Ловеч

Бастилията в Ловеч - една от емблемите на филма "Вчера"

Помните, песента "Клетва" е от емблематичния филм "Вчера" от 1987 година на режисьора Иван Андонов и по сценарий на Владо Даверов. Песните на "Бийтълс" и "Ролингстоунс", сексуалната революция и младежките вълнения проникват зад стените на елитна гимназия...

публикувано на 18.09.20 в 15:07

Над 100 състезатели по екстремни спортове ще участват във Фестивал „Екстремна връзка“

Фестивал „Екстремна връзка“ ще се проведе събота и неделя на скейт парка в Добрич. Заявка за участие са направили над 100 състезатели по екстремни спортове от страната и чужбина на възраст от 4 до 46 години. Шестото издание на фестивала е с..

публикувано на 11.09.20 в 17:13

Музикантът Димитър Атанасов: Живата публика е от значение за един творец

Много е важно сами да слушаме българска музика в България... Неизвестното в момента е повече от всякога за всеки един от нас, артистите... Намерил съм мястото си ... Мечтая да направя песен на италиански език... Искам да работя с..

публикувано на 20.08.20 в 21:54

Виктория Бешлийска връща към нов живот стари думи

Над мен са звездите, едри като круши. Пресягам се към една. Сокът ѝ се стича по небето – черно като волска кожа, и пада на дъното му. След малко оттам започва да изнича бяла светлина. Има едно място в интернет, което събира стари думи и..

публикувано на 20.08.20 в 14:14