Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Международният фестивал за куклен и площаден театър

Международният фестивал за куклен и площаден театър ще се проведе в Созопол за 4-та година

От 5 до 10 август ще се проведе Международния фестивал за куклен и площаден театър в Созопол. Ще има гости от Португалия, Италия, с участието на наши български кукловоди, театроведи, артисти. Ще има ателиета, работилници изложби...

публикувано на 05.08.22 в 16:47
Николай Димитров Алтънчев

Николай Алтънчев развива алтернативен туризъм

"Това са дървени пирамиди с размера на голяма палатка, в която могат да се съберат до двама- трима души. Пирамидите са изградени изцяло от плътно дърво и умалено копие на Хеопсовата пирамида ", каза за БНР Николай Димитров Алтънчев, който гради дървени..

публикувано на 05.08.22 в 12:03
Фестивалът „Джаз под звездите“

Фестивалът „Джаз под звездите“ на Деветашкото плато - незабравимо музикално преживяване

"От миналата година го правим това нещо тук  - джаз за деца, иначе преди това започнахме с една вечер. Имахме и предфестивална вечер", каза за БНР Венци Благоев, музикален директор на Фестивала „Джаз под звездите“ на Деветашкото плато...

публикувано на 03.08.22 в 20:19

Чудомир - любов x 2

Едва ли има просветен българин, който да не знае името Чудомир и то да не предизвиква усмивка и позитивни чувства в него. Малцина си спомнят истинското му име - Димитър Христов Чорбаджийски, но като Чудомир го знаят. Защото хумористът с този псевдоним..

публикувано на 02.08.22 в 03:00
Александър Пройнов-АПЕР

Александър Пройнов-АПЕР показва скулптури на исторически и митични герои

"Откриваме изложбата на Александър Пройнов-АПЕР, който е един много реализирал се творец, патриот, българин и човек, който работи в сферата на монументалното изкуство. За времето от 1982 до днес той е реализирал над 16 индивидуални изложби в Европа,..

публикувано на 22.07.22 в 12:46
Вероника Тодорова

Вероника Тодорова участва в националното турне на Плевенската филхармония

През 2022 година Плевенската филхармония стартира национално турне „В света на музиката", в което участват трима изключителни изпълнители. Солисти в новия звезден проект на културния институт са цигуларят Веско Ешкенази и..

публикувано на 20.07.22 в 17:00
Наум Кайчев

На 20 юли отбелязваме 119 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание

Илинденско-Преображенското въстание е въстание на  Османската империя, организирано от Вътрешната македоно-одринска революционна организация. То избухва на 2 август (нов стил) 1903 година в Македония и на 19 август (нов стил) 1903 година в Одринско...

публикувано на 20.07.22 в 11:14

Квазимодо - Бог дал, Бог взел

"Парижката Света Богородица" е най-известното произведение на Виктор Юго, една от най-четените книги във Франция, преведена на десетки езици. Писателят изгражда незабравими персонажи - сред тях са гърбушкото Квазимодо, безнадеждно влюбен в циганката..

публикувано на 19.07.22 в 03:00

Дигитализираният почерк на Васил Левски може да се изтегли от интернет

Националната картова и платежна схема изпълнява проект за "Дигитализация на почерка на Васил Левски". България отбелязва 185 г. от рождението на Васил Левски Започва Национален туристически поход по повод годишнината от рождението на Левски..

публикувано на 18.07.22 в 10:50
Радослав Стоянов и Красимир Кънев

Българският хелзинкски комитет отбеляза 30 години от създаването си

"Българското общество не е отворено към правата на човека, не беше отворено през 90-те години, когато се учредявахме, не е отворено сега.  Има много теми, които са теми табу и когато възникнат провокират негативни реакции. Ние всички знаем - те..

публикувано на 16.07.22 в 22:38