Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Ивайло Андреев

Ивайло Андреев: Най-съвършено гримираните жени са в Лондон

След броени дни ще влезем в март, месецът на жените, в който се появявя импулсът и желание да бъдем свежи и красиви . Стремежът към красота е нещо напълно човешко и датира от хиляди години. Независимо колко трудно са живели хората,..

публикувано на 26.02.24 в 16:41
Красимир Димитров

Красимир Димитров ще е сред бегачите на дълги разстояния в Спартатлон, Гърция

Не веднъж сме били свидетели на неограничените човешки възможности, поредното доказателство за това са бегачите на дълги разстояния .  И тук не говорим за класическия маратон с неговите 42 км, а за разстояния от над 200 км .  Такова състезание..

публикувано на 26.02.24 в 09:46
Наталия Мураткова

Певицата Наталия Мураткова и музиката като спасение и път към мира

Наталия Мураткова е бесарабска българка, родом от село Главан, Одеска област. Тя е талантлива изпълнителка с богат репертоар, а преди почти две години решава да дойде и да живее в България. С надеждата да се спаси от войната в Украйна и..

публикувано на 26.02.24 в 09:26
Николай Нинов, Стефан Витанов и Надежда Дичева (от ляво на дясно)

Танцуващи над 60-годишна възраст - възможно е!

Танцът е неразривно свързан с музиката, а тя с положителните емоции, които човек изпитва слушайки мелодията. Тялото започва да се движи в ритъм, а съзнанието попада в друго състояние. Отпуснатост, освободеност, енергичност. Танцът е вид комуникация,..

публикувано на 21.02.24 в 11:12
Надин Низешезин

Надин Низешезин за прераждането като Феникс

"Стиховете са писани през годините, обикновено в най-кризисните моменти в моя живот, разказа в "Нощен Хоризонт" Надя Иванова, чиито книги са издадени под името Надин Низешезин, по повод новата си поетична книга - "Като Феникс - история в стихове"...

публикувано на 20.02.24 в 13:23

Двама реабилитирани зависими с личната си история: Мислехме, че сме на върха на света!

Отдавна философията, науката и религията разглеждат човешкото тяло като единство на дух и материя . Отдавна търсят връзката между тях. Отдавна търсят пътя на щастието в синхрон между двете. Вече знаем, че "връзката" между физическото и умственото..

публикувано на 20.02.24 в 08:41
Момчил Чалъков, Георги Виденов, Димитър Пърчов, Гергана Назърова и Диана Коларова

Шопите: От Искъра по-дълбоко нема и от Витоша по-високо нема

От Искъра по-дълбоко нема и от Витоша по-високо нема. Така е казал шопът и никой не е успял да надвие инатът му. А от къде идва шопът учените още не са категорични. Теориите казват различни неща. Едното от тях е, че тази етнографска група се е..

публикувано на 15.02.24 в 15:41
Боян Николов

За вдъхновението, за чувството да кажеш "Обичам те". Дали е модно, или старомодно

На 14 февруари – Ден на лозаря, Ден на влюбените и Успение на св. Кирил Славянобългарски в "Нощен хоризонт" се докоснахме, до това което е съществена част за човечеството от векове насам - любовта и виното. Някои хора са на мнение, че в така силното..

публикувано на 14.02.24 в 15:27
Доц. д-р Костадин Нушев

Доц. Костадин Нушев за сблъсъка между трите празника на 14 февруари

На 14 февруари съвпадат  три празника и всеки може да избере кой от тях да празнува  - църковния Успение на св. Кирил Славянобългарски, празникът по стар стил на св. Трифон Зарезан, честван като Ден на лозаря, а също и празникът на св. Валентин,..

публикувано на 14.02.24 в 14:39
Станимира Кацарова

Станимира Кацарова за майсторството да се връщат към нов живот старите часовници

"Съвсем случайно започна всичко с часовникарството, като в началото можех само да сменям каишки, а когато ме обучиха, в началото беше много стресиращо за мен , разказа в "Нощен Хоризонт" Станимира Кацарова, майстор часовникар .  Тя е часовникар..

публикувано на 13.02.24 в 10:54