Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъдещето е в частните пенсионни фондове

Предложените промени не са никаква пенсионна реформа.  Това заяви за Радио Пловдив  финансовият анализатор Светозар Гледачев.

 Много неочаквано за мене, пък и за хората, за всички, избухна  този  скандал. Всеки се надяваше, че като дойде ново правителството,   ще се захване с основните проблеми на държавата. 

И ето го първия въпрос,  питам косвено чрез радиото,  това ли е най-важният проблем на държавата? Всички знаят, че най-важни са пенсионната, здравната, правосъдната система трябва да се реформират и образованието – четири са стълбовете, за които се говори и за които не се направи почти нищо за 25 г. с много малки изключения и това ли е пенсионната реформа, която ГЕРБ иска да направи?

 Ще реши ли изобщо нещо или ще създаде проблеми тази пенсионна реформа, т. е. те не говорят за реформа, това е някакво пенсионно предложение или нещо друго.

 Вече достатъчно се изговори по въпроса – най-вероятно няма да мине, най-вероятно нищо няма да стане, но имаше ли нужда и ГЕРБ, и правителството, и който и да е да се разклаща държавата, из основи при това, от някакво такова абсолютно неосновно предложение, което не виждам как ще бъде прието някъде и някак си, а ако бъде прието най-вероятно ще доведе до, да не кажа падане на правителството, но от толкова големи проблеми, че няма накъде.

 Според Светозар Гледачев бъдещето е на частните пенсионни фондове.

Интервюто с него е във звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна