Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма проблем с градския транспорт и основните пътища в София

Снимка: БГНЕС


Няма проблеми с градския транспорт, както и с трасетата, по които той се движи. Това заяви в предаването „Преди всички“ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Цяла нощ имаше снеговалеж и цяла нощ се обработваха основните трасета, по които се движи по-големият трафик и масовия градски транспорт. Към момента движението на масов градски транспорт е осигурено. Няма проблеми с градския транспорт, както и с трасетата, по които той се движи. Все още не е започнала обработка в по-малките улици. Възложила съм, след като приключи последната обработка на големите булеварди, да се влиза и в по-малките, включително и във вътрешнокварталните, така че в днешния ден да бъдат обработени по-голямата част от тях с оглед на очакваните ниски температури и възможни заледявания. В момента се почистват спирките и подлезите. Когато приключи тази дейност, ще се насочат към тротоарите, коментира Фандъкова. Тя апелира столичани да почистят тротоарите пред офисите и домовете си. Кметът посочи, че е имало катастрофа между два тира на Околовръстния път. Движението в района вече е възстановено.

Фандъкова каза, че има някои забележки към почистващите фирми, но оценката за тях се дава на по-късен етап.

Служителите на Столичния инспекторат ще дежурят 24 часа. Фирмите имат ангажимент сами да преценяват и да излизат. На тях им се заплаща само за свършена работа. Ако не е почистено, не само не им се заплаща, но ще бъдат и санкционирани.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна