Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още четирима депутати от ББЦ напускат коалицията

Снимка: БГНЕС

Още четирима депутати от "България без цензура" напускат коалицията, но остават депутати в парламентарната група "Български демократичен център". Това са Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров. Четиримата посочват като причина натиск от досегашния лидер Николай Бареков, което пречело на работата на групата в парламента. 
Говорителят Любен Дилов обясни мотивите:
Те предпочетоха да останат в единна парламентарна група... Поведението на Николай последните месеци пречеше да се направи това, което всъщност обещахме по време на изборите, да имаме единен политически субект, който може да има някаква политика, която да е в унисон с това, което сме обещавали на хората и заради което те са гласували. Това, което ще се случи от тук нататък е, че в края на януари, началото на февруари ще има един общ форум, делегатски, на всичките партии, които са в коалицията  и който ще подреди нещата в единен политически такъв организъм някакъв.
В отговор Николай Бареков заяви, че за първи път в историята на българския парламентаризъм е бил купен не отделен депутат, а цяла парламентарна група. Според Бареков "отсега нататък тази група ще служи за прикриване на коалициите в управлението и за изпълнение на мокри поръчки срещу политически опоненти". 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени