Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Известни са участниците в "Нощта на скоковете"

Снимка: cars.bg

Българска федерация по мотоциклетизъм (БФМ) получи потвърждение за окончателния списък с участниците в "Нощта на скоковете", което ще се състои на 10-и януари в столичната зала "Арена Армеец".

В листата попадат 12-те най-изявени пилоти за сезона, като лидерът във временното класирането Либор Подмол от Чехия ще има възможност да увеличи преднината си срещу испанеца Майкел Мелеро, който спечели софийския кръг през миналата година.

Сред участниците в последния момент беше включен руснакът Николай Иванков. Той е единствената промяна в сравнение предварителните заявки. 23-тият в световната ранглиста ще замени австралиеца Джоуел Браун, който се контузи и няма да може да пристигне в България.

В надпреварата ще стартират световния шампион от 2013-а година Давид Риналдо (Франция), като в момента той заема пето място в подреждането, Хавиер Вийегас (Чили), Джеймс Картър (САЩ), Роб Аделберг (Австралия), Джоел Браун (Австралия), Стийв Съмърфелд (Австралия), Петерж Пилар (Чехия), Брис Изо (Франция), Хосе Мирайес (Испания) и Масимо Бианкончини (Италия).

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна