Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Тошев – един човек със сбъднати творчески мечти

БНР Новини
Снимка: Булфото
Три документални филма и книга успя да завърши през миналата година, наред с текущите си задачи, Георги Тошев. По време на Киномания 2014 в НДК бяха показани неговите филми за АББА (“АББА P.S“), за Татяна Лолова (“Портрет на една дама“) и за Богдана Карадочева („Париж на Богдана Карадочева“).
2015-та започва също активно и успешно за Георги. На 9 януари в столичен клуб от 20.00 часа предстои купон, вдъхновен от музиката и стила на 70-те години, на който ще бъде представена книгата-албум, посветена на АББА. В галерия „Средец“ пък току-що се откри изложба с портретни фотографии на Татяна Лолова. Те са правени по време на снимките на филма „Портрет на една дама“ и за целите на филма, но фотосесията на фотографа Лазар Гушев се оказва твърде успешна и достойна да заживее свой собствен живот.
За работата си със своите герои и с партньорите си Георги Тошев казва: Мен лично ме вдъхновява доверието, което получавам. Недоверието ме прибира, свива. По нещо чувствителните хора си приличаме – когато ти дадат доверие, ти даваш всичко от себе си, за да го оправдаеш.Някои казват – колкото повече недоверие, толкова повече амбиция. Не! Така не става, още повече в областта на културата.
Георги Тошев посрещна Нова година в Париж и дойде в студиото на „Артефир“ веднага след завръщането си, така че от звуковия файл ще чуете и пресни новини от голямата европейска културна столица


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна