Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Вестниците отделят внимание на предстоящия днес в Париж републикански марш, на който световни лидери ще изразят солидарността си с френския народ, след кървавите атентати в страната.

Вестник "24 часа" информира, че на събитието от българска страна ще присъства премиерът Бойко Борисов. Лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев също ще бъде във френската столица. В неделя френският народ ще обяви с пълен глас своята любов към свободата, обяви вчера френският премиер Манюел Валс.

През 2014 година Държавната агенция за национална сигурност извела 16 опасни чужденци от лагера в Харманли, пише вестник "Стандарт". Има съмнения, че някои от въпросните бежанци може би са съпричастни към групировки, които в момента действат в Сирия. Според статистиката, от отварянето на лагера в Харманли през септември 2013 година до момента през него са минали 8000 бежанци, от тях малко над половината са се сдобили с документи, с които са напуснали лагера и са се настанили на външни адреси, се казва още в публикацията.

За нова опасност от наводнение на град Мизия предупреждава в днешния си брой вестник "Телеграф" като цитира кмета Виолин Крушовенски. Причината за безпокойството е повишаване на нивото на река Скът, в следствие на обилното снеготопене. Повишаването на речните корита се очаква да продължи и днес, допълва всекидневникът.

След спада на цените на горивата, билетът за междуградски автобуси по-евтин с 10-15 процента, информира вестник "Преса". Някои от водещите превозвачи вече обявиха намаленията, които обхващат над 30 дестинации. При покупка на двупосочен билет може да платим и с до 20 процента по-малко, показва проучване на вестника сред по-големите автобусни компании.

Цените на частните уроци паднаха преди изпитите - водещо заглавие за вестник "Труд". В момента 60-минутно обучение по математика или български език струва от 5 до 8 лева. Допреди година то достигаше 15 лева. Изданието цитира експерти, според които основната причина за поевтиняването на курсовете се дължи на невъзможността на родителите да плащат по-високи суми за подготовка на децата си.

Роми-златотърсачи масово обхождат реките около град Трън, пише вестник "Монитор". Заради покачващите се цени на ценния метал, който в момента се изкупува за около 70 лв. за грам с висока чистота, жителите на близките села и роми от град Трън са в непрестанни конфликти кой да добива злато в извиращата от Руй планина река Пръвня.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна