Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награждават пловдивските отличници в "Цветна олимпиада"

Образователната инициатива „Цветна олимпиада“награждава 37 пловдивски отличници от 9 училища, сред които професионални, езикови и частни гимназии. Средношколците  са  премерили знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии, обясни Вили Минчева от Сдружение „България си ти!“. 

Олимпиадата се проведе през месец януари в областите Пловдив, Хасково, Кърджали, Стара Загора и Смолян, а наградените днес ще се състезават на следващия областен кръг, след което трябва да издържат и онлайн тест.

Съревнованието в интернет ще е в началото на април като в рамките на 1 час всеки ще покаже знанията си в различни дисциплини. На база на резултатите ще  бъдат избрани най-добрите 20 ученици от всички дисциплини. Като финалисти, те ще положат писмен изпит в София и най-добрите 5-ма ще бъдат специално наградени, обясни Вили Минчева.

„Цветна олимпиада“ е съревнование между ученици в горен гурс по основните изучавани дисциплини - български език и литература, езици, математика и информационни технологии. Организаторите от Сдружение „България си ти” съобщават, че проявата през настоящата учебна година ще обхване всички области в страната.

„Цветна олимпиада“ тази година е и в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и Националния дворец на децата. Тя се осъществява със съдействието на РИО на МОН и в партньорство с Българската академия на науките, Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна