Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Захов: Необходима е нова Комисия за финансов надзор, с нови хора

Снимка: БАИТ ЕКСПО
Как да тръгнем нагоре? Това е въпросът, който обединява Деветата годишна среща между бизнеса и правителството, организирана от вестник "Капитал". Тази година във фокуса на програмата са финансовата пропаст в енергетиката, политиките и реформите, които да осигуряват растеж и стабилност на икономиката, връщането на доверието в банковата и финансовата система, както и правната сигурност на бизнеса.

Ние организираме събития, това е част от нашата дейност. Финансирането на събитията идва от самите събития, то не идва от някой друг, каза в "Преди всички" Теодор Захов – съиздател и председател на Съвета на директорите на "Икономедия". По думите му, наложената глоба от Комисията за финансов надзор е репресия срещу свободата на словото. Теодор Захов посочи, че изданието не е получило покана за среща с председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, както твърди той. 

Ролята на регулаторните органи за стабилността на бизнес средата вероятно ще е сред коментираните теми на днешната среща между правителството и бизнеса. 

Ръководството на КРИБ се разграничи от този форум. Има реплики и от БСК и от Асоциацията на индустриалния капитал, че това не е тяхната среща с правителството.

Интервюто на Таня Величкова с Теодор Захов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна