Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Кало: Не може някой да се смята за монополист на лявото

Снимка: БГНЕС

АБВ не е партия на разделението, а на обединението. За нас лявата идея не е някаква организационна структура и никой не може да си позволи да има монопол. Това заяви в предаването „12+3“ Емил Кало от АБВ.

В двете предизборни кампании, които минаха, откакто сме създадени, от нашата уста не е излязла и дума против БСП. Това, че сме разочаровани от поведението на ръководството на БСП в някои от неговите изяви, не значи, че се изказваме против. Разочарованието не винаги означава противоречие. Не се чувствам предател. Аз съм привърженик на едни идеи. Смятам, че предател е този, който изневерява на идеите. В момента говорим за бъдещи политически действия. В тези действия ние сме против това някой да се смята за монополист на лявото. В БСП очевидно имат и проблеми със структурите си, така че това, което казва тяхното ръководство, не се отнася напълно до всички техни структури. /…/ Мисля, че с всяка своя стъпка, с всяко свое действие ние показваме социално отговорно поведение.

Съвместни действия с ултиматуми не се постигат, категоричен е Кало. Той подчерта, че не са излъгали избирателите си в нищо.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени