Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монако" не успя да победи лидера "Олимпик" (Лион)

Димитър Бербатов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Монако" и "Олимпик" (Лион) завършиха 0:0 в мач от 23-тия кръг на френското футболно първенство. Така "Олимпик" продължава да бъде начело във временното класиране на Първа фрeнска дивизия с 49 точки, следван от "Олимпик" (Марсилия) - 47 точки и шампиона на Франция през последните две години "Пари Сен  Жермен", който също има 47 точки.

"Монако" е на пето място във временното класиране с 40 точки и по-лоша голова разлика от "Сент Етиен", който е на 4-то място също с 40 точки. 

В отбора на "Монако" през всичките 90 минути игра българският нападател Димитър Бербатов, който бе сред най-забележимите на терена. В 17-ата минута топката попадна в Бербатов, който стреля с глава от близко разстояние, но топката срещна напречната греда. Малко по-късно той спря топката с гърди в наказателното поле на гостите и подаде на Бернардо Силва, който от около десетина метра не успя да уцели вратата.

В крайна сметка мачът, в който имаше отменен гол за "Монако" и претенции за дузпа, завърши 0:0 и това е осми пореден мач на "Монако" без допуснат гол.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени