Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: Липсата на втори лифт в Банско и 45-минутните опашки са лоша реклама за България

Снимка: БГНЕС

Приходите от концесията за ски зоната в Банско за 2013-а година са 277 хиляди лева. Това става ясно от доклад, който беше разгледан на днешното правителствено заседание.

До средата на февруари работна група трябва да излезе с предложения за концесионния договор на компанията "ЮЛЕН" за ски зоната. Позицията на министерствата на туризма и на спорта е, че без втори кабинков лифт, не може да има адекватни условия за ски туризъм в Банско.

Съвсем скоро ще излезем с решение, което да успокои жителите на Банско. Решението и становището ни многократно е изразявано ясно и категорично, че без втори кабинков лифт не може да има ясни условия за ски туризъм и спорт в Банско, е позицията на министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Липсата на втори лифт и 45-минутните опашки са лоша реклама за България. Пистите също не достигат и за да може да бъдем начело и да използваме инфраструктурата, която Банско предлага, трябва да сме адекватни. Ако искаме да развиваме туристическата индустрия и ски спорта, трябва да се търси решение и за втори кабинков лифт в Банско и за увеличаване на дължината на пистите в страната, коментира още  Кралев.

Репортаж по темата на Мира Стефанова в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна