Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Общините губят 180 млн. лв. от санирането, пише Труд. Националното сдружение на общините настоява собствениците на апартаменти в блокове, санирани с пари от държавата, да не ползват данъчни облекчения. Законът сега позволява да се освобождават от данък за 3 до 10 години сградите, строени преди 2005-а г., когато се обновят и получат сертификат за енергийна ефективност клас С същият, който е залегнал в националната програма за саниране, допълва изданието.

Бюрата по труда ще наемат 100 ловци на млади безработни тема от вестник Монитор. Целта на мярката е да се привлекат и младежи, които не ходят в бюрата по труда. Търсачите на безработни ще получават заплата от 430 лв., а договорите им може да продължат до 2017-а г.

"Съдът в България не е независим", казва в интервю за 24 часа адвокатът на Цветан Цветанов Ханс-Петер Ул. Пред изданието германецът изразява увереност, че всички обвинения срещу бившия вътрешен министър ще отпаднат в съдебната зала.

Над 800 000 софиянци получиха сгрешени данъчни бележки, съобщава вестник Сега. В известието е завишена сумата, която се дължи с 5-процентната отстъпка, която се дава при плащане на целия данък върху недвижимите имоти до края на април, коментира изданието.

Липса на хартия бави глобата от КАТ сред водещите теми за вестник Телеграф. От седмица е спряна доставката на листа за отпечатване на наказателни постановления и електронни фишове. Складът, откъдето консумативите се разпределят към отделите на КАТ в страната, вече е празен, информира ежедневникът.

Шест ВУЗ-а бълват фалшиви тапии, предупреждава от първа страница вестник Стандарт. Става въпрос за чуждестранни университети, които не отговарят на българските стандарти. В статията се припомня, че заради порочната практика двама министри Даниел Вълчев и Сергей Игнатов подаваха сигнал до прокуратурата. Въпреки това в последните 3 години, 21 "абсолвенти" са се опитали да легитимират дипломите си в България.

"Плащаме с банкова карта и в таксито" – e водещо заглавие за вестник Преса. Засега услугата ще се предлага само в столицата. Транзакциите ще се извършват много бързо, тъй като не е необходимо картата да се вкарва в устройството, а за сума под 25 лв. не се изисква и ПИН код.

5 млрд. лв. оборот на онлайн търговията в България за година, пише вестник 24 часа. Над 925 000 българи са пазарували през интернет през 2014-а г., като за 2 години броят им почти се е удвоил. Стоките, които най-често пазаруваме, са дрехи и спортни артикули.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени