Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Ако не постигнем дълготрайно решение на кризата в Украйна, сценарият е един - война" - това предупреждение на френския президент Франсоа Оланд е изведено на челната страница на Стандарт. Пет часовата среща в Москва на Оланд и германския канцлер Ангела Меркел с руския президент Владимир Путин не доведе до пробив в кризата, посочва вестникът.  "Игра на нерви между Запада и Русия в Мюнхен. Германия блокира идеята за въоръжаване на Украйна", пише вестник 24 часа на първа страница. "На конференцията по сигурността в Мюнхен Лавров обяви партньорството с ЕС за провалено" - под това заглавие 24 часа отделя още две страници на изказванията на световни лидери по темата за Украйна. Вестникът цитира и президента Росен Плевнелиев, че светът излезе от студената война, за да влезе в студен мир. Българският президент също взе участие в дискусията за отношенията Изток - Запад на конференцията в Мюнхен.

"Щабът на НАТО ще бъде в центъра на София срещу "Пирогов", съобщава Преса на първа страница. Необходима е обаче промяна в закона за отбраната, за да могат български военни да служат в натовския щаб, допълва изданието.

Темата за санирането на жилища продължава да е водеща и в днешните вестници.

Собственици ще връщат пари, ако откажат укрепване на връзките между панелите", пише Преса.Освен че ще трябва да връщат парите за техническото обследване на блока, сградата автоматично ще отпадне от програмата за саниране", обяснява Стандарт.

Труд съобщава на първа страница, че еднофамилни къщи също ще бъдат санирани на последващ етап. "Топлите се на дърва и въглища - ще ви плащат, за да се откажете", пише вестникът и допълва, че България е сред страните с най-замърсен с фини прахови частици въздух. Основната причина е именно използването на твърди горива за отопление - въглища и дърва.

"Остъклените балкони остават, стига да не са извън габаритите на блока", отбелязва Монитор и съобщава за куриозни искания до регионалното министерство - домсъвети настояват при санирането черната и бялата техника да бъде подменена с енергоспестяващи уреди.

"Пловдивчани са най-опасните шофьори у нас, защото предизвикват най-много тежки катастрофи, при които има загинали, сочи статистиката на "Пътната полиция", цитирана от Телеграф.

"Лют студ от днес - минус 15 през седмицата. Стотици останаха без ток заради снега", пише Телеграф също на първа страница.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна