Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забраняват разработките със звучни имена в МВР

Веселин Вучков
Снимка: БГНЕС


Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще забрани разработките в МВР да носят имена. Това ще стане от 15-и март. До два месеца се очаква, на практика, Главната дирекция за борба с организираната престъпност да се слее с МВР. Вучков беше категоричен, че няма да бъде допуснато дублиране на функции между ГДБОП и новосъздаващата се Главна дирекция "Национална полиция".

По повод изявлението на бившия премиер Георги Близнашки, който тази сутрин заяви, че има съмнения, че е бил подслушван, вътрешният министър уточни, че е хубаво, когато има подобни съмнения, те да бъдат отнесени към службите в България, които се занимават с контрол на специалните разузнавателни средства. 

Относно главния секретар на МВР и неговото бъдеще, Веселин Вучков отказа подробен коментар. Обясни обаче, че темата ще бъде дискутирана в рамките на заседание на МС, след като законът и промените в Закона за МВР бъдат обнародвани в "Държавен вестник". Веселин Вучков обаче обясни, че в никакъв случай тези промени не се правят заради конкретен човек или заради конкретно име.

Подробности чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна