Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Семейно радио“ навърши 5 години

БНР Новини
Редакторът Роза Дамянова и водещият на "За здравето" Стойчо Стоев
Снимка: Александър Райчев

Екипът на „Семейно радио“ реши да отпразнува своята петгодишнина в Стара Загора – градът на липите, поетите, правите улици и младостта. Оказа се, че всеки от нас по различен начин е свързан с този край и още нещо – 5-годишнината ни щастливо съвпадна с празниците Трифон Зарезан и Св. Валентин. Затова съвсем естествено „Семейно радио“ на 14 февруари започна  в 6 часа сутринта със зарязване на лозя в с. Ракитница. После продължи в студиото на Радио Стара Загора, където любезните ни домакини ни обгрижиха с внимание и професионализъм.
Д-р Юлиян Ананиев
В „За здравето“ ни гостува най-младият доцент на Тракийския университет д-р Юлиян Ананиев, водещ на предаването „Хипократ“ в Радио Стара Загора и доц. Йовчо Йовчев – директор на болницата „Проф. д-р Стоян Киркович“ в града.
В „Ала бреве“ си припомнихме за първата вокална група „Траяна“, научихме последни новини от фестивала Сан Ремо с включване на Здравко Петров от Италия, насладихме се на песни за любовта и виното.
Водещите на „Моето семейство“ Веселина Даковска и Калина Станева ни  разведоха из парка „Аязмото“, регионалния исторически музей, в „Семейна рецепта“ научихме за местната подправка самардала, а в рубриката „От другата страна“ психоложката доц. д-р Росица Георгиева ни припомни някои от темите, разисквани през изминалите пет години. Но най – голям слушателски интерес предизвика гостуващото ни артистично семейство на Снежана Дескова – прима балерина, художествен ръководител на балетната школа при читалище „Родина“ и Васил Станишев – оперен певец в операта в Стара Загора. Двамата вече 50 години са заедно на сцената и в живота и продължават да излъчват любов и мъдрост.
Снежана Дескова и Васил Станишев в студиото на Радио Стара ЗагораИ съвсем естествено в края на предаването „Вкусът на истината“ гостува в местна винарна. Оказва се,че лозята на тази винарна са в село Ракитница, откъдето започна „Семейно радио“ в 6 часа сутринта. С това празникът на „Семейно радио“ завърши с надеждата следващата година екипът му да гостува отново на колеги в друг край на България.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна