Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Емануил Найденов: Това, което ще се случи по скандала с ВМА, ще даде ясен знак за младите лекари дали имаме бъдеще в България

ген. Стоян Тонев
Снимка: ВМА

Нито една от казионните институции не взе в началото отношение по случая с ген. Тонев. Когато изчакаха да видят накъде ще се наклонят везните, тогава всеки се включи в общата песен. Но в понеделник единствената организация, която взе отношение, беше "Млади лекари за ново здравеопазване", каза в "Преди всички" д-р Емануил Найденов от "Млади лекари за ново здравеопазване".

Далече съм от мисълта, че един обикновен български гражданин, включително и един обикновен български лекар, може да е наясно с детайлите, които изнесе одитът. Става дума за едни сериозни суми, едни милиони, които обикновеният човек няма как да ги види. Тези детайли са шокиращи и ако се потвърди, това е не само за оставка, а и за нещо друго. По това време контролните органи най-вероятно са били на сухо, под политически чадър, за да продължи това толкова дълго време. Явно този чадър е бил доста голям. Имайте предвид, че говорим за човек, провъзгласен за мениджър на годината, а и орден "Стара планина" не се дава на всекиго. Самата система за здравеопазването е в порочен вид. В последните 20 години някаква сериозна промяна не се е осъществила. Разбъркаването на спокойствието е задължителен момент, за да се промени нещо радикално. Това, което ще се случи по този казус, ще бъде ясен знак за нас дали имаме бъдеще в България. 

Интервюто на Силвия Великова с д-р Емануил Найденов можете да чуете от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна