Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теофан Германов: Георги Първанов реагира мъжки

Снимка: БГНЕС

Георги Първанов реагира мъжки, така журналистът Теофан Германов коментира изявлението на президента да напусне АБВ заради подкрепата на партията за дълга: 

Въпросът е какъв е актът на господин Първанов, тъй като досега в българската история в тези 25 години има много лидерски партии, формирани около силни, известни личности, лидери, и досега много пъти се е случвало по принцип масата да напусне лидерът по една или друга причина, но за пръв път се случва лидеръа да се разграничи при един наистина тежък политически гаф на хората, които са влезли във властта, в парламента на базата на неговата лидерска харизма. Тъй като няма съмнение, че АБВ без Георги Първанов ще олекне изключително като политическа сила, независимо колко дълго ще остане във властта. В този смисъл това е смел лидерски акт, тъй като той много лесно можеше да оправдае своите хора, но господин Първанов реагира мъжки, реагира лидерски. Друг е въпросът дали той има право, има възможности да се върне назад, тъй като със сигурност ще демотивира своите избиратели. 

Според Германов е възможно Първанов да е бил подведен: Очевидно има някакъв срив в комуникацията, подведен е от някого, но наистина около тези неща можем само да гадаем. Възможно е в битността си на човек, който не е пряко във властовите функции, наистина да е изпуснал част от лостовете на влияние в своята партия.

Интервюто на Даниела Якова с Теофан Германов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени