Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" (София) победи лидера ЦСКА

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Локомотив" (София) се наложи като домакин над ЦСКА с 2:0 в мач от 20-ия кръг на "А" футболната ни група. "Армейците" завършиха мача с девет души, след като в 41-вата минута червен картон получи Луис Соарес, а в 80-ата минута от игра бе отстранен и Апостол Попов. Загубата не позволи на ЦСКА да се възползва от грешката на шампиона "Лудогорец" и да се откъсне на 6 точки пред тима от Разград на върха в класирането. С победата софиянци се изкачиха до четвъртото място в подреждането, като "железничарите" имат равен актив с третия "Литекс".

Преслав Йорданов откри резултата в мача в 55-ата минута, а в 83-тата минута Владислав Романов вкара втория гол за крайното 2:0. Дебют за "Локомотив" направи Орлин Старокин, който бе титуляр и игра цял мач. Завърналият се при "червено-черните" Емил Гъргоров се появи в игра на почивката на мача. 

Стойчо Младенов, старши треньор на ЦСКА:

Имаше повече напрежение в нашите състезатели. "Локомотив" беше по-борбеният, по-агресивният отбор. Една ситуация, която беше подценена от Сънди, дойде първият гол и от там нататък нещата станаха трудни за нас. Целият отбор игра разконцентрирано, бяхме плахи. От 13-те финала до края на сезона единия го загубихме, остават още 12. Повечето от нашите играчи не са играли в такива отбори, в които всеки мач се борят за победа. Само поведението на феновете ни беше шампионско. Явно само те знаят как се печели титла. Имаше дузпа за нас за нарушение срещу Платини. Не съм говорил с него за ситуацията, при която му беше показан червен картон. Колко години плачем за тези лоши терени. Но е време ситуацията да се промени, ако искаме качествен футбол. Тези терени са предпоставка за контузии. Джаксън Менди не е част от нашия отбор и е излишно да го коментираме.

Димитър Васев, старши треньор на "Локомотив":

Искам първо да поздравя футболистите. Честита победа. Един мач с много агресия, трябваше задължително до покажем и ние агресия. Това бе мач срещу добър отбор. Един агресивен отбор, който мотивира допълнително. Мач, който трябваше да покажем лице, израстване и пътя, по който искаме да вървим. Знаехме, че ЦСКА ще играе с изритани топки и ще разчита на индивидуални качества на отделните футболисти. Искахме да търсим грешки, от които да се възползваме. Имаше агресия и дисциплина. Теренът за мое съжаление предразполага за борба и не толкова владение на топката, колкото моментни ситуации, в които трябва да реагираш. От наша гледна точка мачът не беше нервен. Аз щях да дам повече червени картони на определени хора. Имаше избутване на един човек, който щяха да го пребият на корнера. Последната е две минути преди края. Не мога да отговарям за съдията. Той по принцип искаше да е обективен и беше. Изненадан съм от прекалената агресия на ЦСКА и неспособността да загубят мача. Ние сме скромни хора, работим и следваме целите си една след друга. Трябва да се класираме първо в шестицата.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени