Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

33-годишният Андрей Димитров има нужда от специална става, с която да проходи отново

Снимка: БГНЕС



33-годишният Андрей Димитров успя да събере 1450 лева, след излъчен репортаж миналата седмица по „Хоризонт“. Необходими са 10 хиляди лева за специална става, с която Андрей ще може да ходи. Неговият крак е ампутиран.

След неволно падане и лекарска небрежност, на 30-годишна възраст Андрей губи единия си крак:

При мен се случи запушване на кръвоносните съдове. Докторите се опитаха да ми помогнат, но след десетина операции се стигна до ампутиране на ляв крайник. Имаше два варианта. Единият е да си отидеш,  който аз усещах. Другият е казваш: „Каквото ще да става“, режат единия крайник и от там нататък е борба за живот.

Преди да загуби крака си, Андрей активно е тренирал футбол.

Той прави всичко възможно да проходи с помощта на изкуствен крак. 10 хиляди лева е цената на специална става, която ще му помогне да се изправи. Андрей получава 196 лева месечна социална помощ, която не достига. Той се обърна за подкрепа към слушателите на „Хоризонт“. С тяхна помощ той събра 1450 лева:

Сърцето ми се изпълни с желание за нов живот. Аз просто повярвах, че нещата ще се наредят и съм безкрайно благодарен на слушателите а радио „Хоризонт“, които ми помогнаха до този момент.

До момента са събрани близо 5000 лева.

Ако можете да помогнете, телефонът за връзка с Андрей е 0876 50 30 13. Телефон за връзка с баща му Станимир Танев е 0899 92 17 85. Информация за младия мъж можете да намерите в рубриката „Зов за помощ“.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна