Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветници инициират подписка за осветление и камери във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Десните общински съветници от Велико Търново са организирали подписка, с която искат да бъде осветен районът на гарата в града, където стана инцидентът със студентката Вероника Здравкова, и да бъдат поставени камери там.

Това каза за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ общинският съветник от Велико Търново Стефан Михайлов.

Според мен въпросът не е финансов. При един бюджет на общината от 70- 70 млн. лв, според мен, не е проблем и общината може да си позволи сума от 2-3 или 5 000 лева за поддръжка на осветлението в участъците, които не са осветени, дори са опасни за здравето на хората.

Спонтанно е възникнала идеята група експерти да обиколи опасните зони в града и да прецени къде е необходимо осветление, видеонаблюдение или парапети,  каза Михайлов. Дори в центъра на града има места без осветление, допълни той.

Право на гражданите е да искат по-добро осветление, по-добри места за живеене и по-добри места за ходене. Мисля че те съвсем основателно протестираха.

Съветниците са поставили въпрос и за язовир в местността, който заплашва да прелее.  Според Михайлов,  по-мащабно видеонаблюдение би решило проблема с насилието в града. За това обаче се изискват време и проекти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна