Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

 Тежката зимна обстановка в страната е водеща тема за печатните издания.
 "Армията излиза срещу преспите", избира за  водещо заглавие "Стандарт" и уточнява, че военнослужещи от Сухопътните войски са помагали на хората в Смолянско. 
 Вестник "Труд" предупреждава, че след обилните валежи се очаква покачване на речните нива и наводнения при снеготопенето.
"Преса" избира за водеща тема скокът в износа на ток, който от началото на годината е 31 %. Повишението е спрямо първите два месеца на 2014 г. Данните на националната статистика показват, че през изминалата година е регистриран абсолютен рекорд в износа на електроенергия, отбелязва изданието. 
До края на януари тази година болниците са натрупали дългове за над 162 млн. лева, съобщава "Монитор" и уточнява, че само за месец дълговете на лечебните заведения са се увеличили с близо 15 млн. лева.
Падна лимитът за лечение в чужбина, пише "Преса". Всеки българин, одобрен за животоспасяващо лечение зад граница, вече ще може да полуичи от държавата пълния размер на необходимите му средства. Досега лимитът беше 180 хил. лева, припомня изданието.
Бият с метални пръчки деца в социални домове - алармира от първата си страница "Монитор". Става въпрос за сиропиталища в Асеновградско. Според доклад на Държавната агенция за закрила на децата неоправдано насилие е разкрито в Центъра за настаняване от семеен тип "Звънче", както и в центъра в село Нареченски бани.
"Гърция помилва българските шофьори", съобщава от първата си страница "Телеграф". Полицаите в южната ни съседка все по рядко прибягват до крайната мярка да свалят регистрационните табели на български шофьори-нарушители. Това е факт след негласно споразумение между посолството ни в Гърция и полицията там. При крайната мярка номерата се отнемат за срок до 2 месеца, уточнява публикацията. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна