Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови възможности за даряване предлага платформата DMS

"Не чакай следващата Коледа". Това е мотото на дарителската кампания, която започна  в края на февруари. Организатори са Българският дарителски форум и Фондация "Помощ за благотворителността в България". Целта е да се промотират новите възможности за дарения по т.нар. "DMS кампании".

Директорът на Българския дарителски форум Красимира Величкова каза в предаването "Преди всички", че от старта на DMS номера 17 777 през 2007 година досега са се възползвали 590 кампании на физически лица и организации. Дарените средства са в размер на 5 милиона лева. 

Тя обясни и какви са новите възможности, които дава платформата DMS:

Три са основните нови механизми. Единият дава възможност всеки, който пожелае, да се абонира, т.е. да се съгласи да дарява редовно, всеки месец по 2 или 5 лева за избрана от него кауза. /…/ Другите два варианта са даряване през ePay, през ПОС терминал, през сайта на Българския дарителски форум.

Освен това в сайта DMS по всяко време всеки един дарител може да види колко средства е събрала съответната кампания. До момента обобщената статистика се е предоставяла в края на всеки месец.

Цялото интервю с Красимира Величкова можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна