Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариана Кукушева: Нямаме информация за недостиг на хляб в бедстващите райони

Снимка: Радио Видин

В бедстващите райони няма недостиг на хляб, обяви в предаването "Преди всички" Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Тя допълни, че по места хората имат печки на дърва и се справят по този начин с липсата на ток. Хлебарите са като гъбите – има ги навсякъде, каза още Кукушева. 

Същевременно Сдружението за модерна търговия и Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите ще обединят своите усилия за въвеждане на саморегулация в отношенията производители – търговци. Мариана Кукушева припомни отношенията между двете сдружения, когато преди години те са били трудни. 

Кратката ретроспекция на нашите взаимоотношения започна през 2012-а година, когато ние обявихме публично, че повече не може да се търпи репресивното отношение към нас, което води до затваряне на хлебопроизводствени предприятия. Във всичките тези години се считаме за основатели и учредители на Сдружение за модерна търговия, защото, когато има криза, се раждат и добри неща. Комуникацията е трудна и тежка, но истината е една – драстични нелоялни търговски практики отпаднаха, входните такси, такси, свързани с празнуване на рожден ден на определени търговски вериги, високите такси за листване на един продукт... Това е част от нашия общ план за борба със сивия секторСтигнахме до отговорното мислене, че след като в Европа са уредени свободните пазарни отношения, можем да го направим и ние. 

Интервюто на Таня Величкова с Мариана Кукушева можете да чуете от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна