Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш играч на "Червените дяволи" изхвърли "Манчестър Юнайтед" от турнира за Купата

Дани Уелбек елиминира бившия си отбор "Манчестър Юнайтед" за Купата
Снимка: БГНЕС

"Арсенал" се класира за 1/2 финалите в турнира за Купата на английската Футболна асоциация, след като победи с 2:1 "Манчестър Юнайтед" на "Олд Трафорд". Начо Монреал откри резултата в 25-ата минута след страхотен пробив на Алекс Акслейд-Чембърлейн. Само четири минути по-късно капитанът на домакините Уейн Рууни изравни след удар с глава след асистенция на Анхел ди Мария. В 61-вата минута след грешка на Антонио Валенсия Дани Уелбек донесе победата на артилеристите, след като се разписа срещу бившия си тим. "Юнайтед" продаде Уелбек на "Арсенал" през миналото лято. Домакините останаха с човек по-малко в 77-ата минута, след като Анхел ди Мария в рамките на две минути получи два жълти картона. Недоволен от решение на рефера Майкъл Оливър аржентинецът си позволи да го дръпне за фланелката и пое към съблекалните.

"Арсенал" не беше елиминирал "червените дяволи" в турнира от 2005-а година и продължава защитата на трофея като на полуфиналите ще срещне победителя от двойката "Брадфорд" – "Рединг". Това беше първа победа за тима в 11 мача на "Олд Трафорд" и едва втора в последните 16 срещи срещу Юнайтед.

Тази вечер ние играхме добре и заслужихме победата в мача. Трябваше да започнем без страх и да играем на високо темпо и го направихме добре. Дани Уелбек е щастлив, че вкара гол. Той се представи изключително и заслужаваше да се разпише, каза мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер.

Той знае, че не може да докосва съдията, но това беше плод на емоция. Вече разговарях с него, той знае моето мнение. Футболистите са разочаровани, защото знаят, че можеше да бъде различно, коментира постъпката на Анхел ди Мария старши треньорът на "Манчестър Юнайтед" Луис ван Гаал.

Четвъртфинали в турнира за Купата на английската Футболна асоциация:

"Манчестър Юнайтед" – "Арсенал" – 1:2
"Ливърпул" – "Блекбърн Роувърс" – 0:0 – предстои преиграване
"Брадфорд" – "Рединг" – 0:0 – предстои преиграване
"Астън Вила" – "Уест Бромич" – 2:0

Жребий за 1/2 финалите:

"Арсенал" – победител от "Брадфорд" – "Рединг"

"Астън Вила" – победител от "Ливърпул" – "Блекбърн Роувърс"


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна