Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стойчевски: Вучков постъпи достойно като подаде оставка

Снимка: БГНЕС

Веселин Вучков постъпи достойно като подаде оставка  - така Стойчо Стойчевски  коментира пред "Хоризонт" промените в сектор "Сигурност". Стойчевски е бивш директор на областните дирекции на МВР в Кюстендил и Благоевград, работил е в дирекция  "Национална полиция".

Господин Вучков ми се издигна в очите с оставката и с последователната си позиция относно кадровите промени в МВР много ми се издигна в очите и така трябва да се постъпва – достойно, когато не приемат твоите виждания – оставка и дотам. Вучков не беше решителен човек, до момента на оставката, пак казвам с тази уговорка, той нямаше да предприеме неща, които не са одобрени от Цветанов и Борисов, той нямаше да отиде към радикални промени.

Що се отнася до новия министър, песимист съм за бъдещето му, защото се оказва, че един подрежда екипите, друг ще носи отговорността, където никъде досега не е дало добър резултат.

Според Стойчо Стойчевски смяната на главния секретар на МВР няма да промени нещта в сектора на сигурността:

До този момент нищо не е променено и смяната на Лазаров с Костов също няма да промени нещата, защото Костов е един човек абсолютно независим, нищо няма да зависи от него в бъдеще. Той е сложен там за удобство, не като човек, който може да предприеме радикални неща, от които жизнено се нуждае МВР. 

Структурните промени в МВР трябва да започнат с една децентрализация на полицейските структури – Охранителна полиция, пожарна, трябва да слезе в общините, да бъде по-близо до хората, до общинските съветници, до кметовете на общини. На тази централизация трябва да се сложи край в нашата действителност, за да имаме някакви резултати по отношение на най-належащите проблеми на българите – битова престъпност, спокойствие, охрана на имотите и т. н.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна