Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Мерцедес“ доминира в свободните тренировки преди първия старт за сезона в Австралия

„Мерцедес“ доминира в свободните тренировки преди първия старт за сезона в Австралия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилотите на "Мерцедес" доминираха в свободните тренировки преди неделното състезание за Голямата награда на Австралия, с което се открива новият сезон във Формула 1.

Миналогодишният победител на пистата "Албърт Парк" край Мелбърн Нико Розберг (Германия) беше най-бърз и в двете сесии, като във втората той даде и най-добро време. На втора позиция само на една десета от секундата остана съотборникът му и световен шампион Люис Хамилтън (Великобритания). Четирикратният световен първенец Себастиан Фетел (Германия) се представи добре при дебюта си за "Ферари" с трето време, а четвърти остана другият пилот на италианския екип Кими Райкьонен (Финландия).

Екипът на "МакЛарън" продължи да изпитва проблеми с новия двигател на "Хонда", който през този сезон се завърна във Формула 1. Бившият световен шампион Дженсън Бътън (Великобритания) даде едва 13-о време във втората сесия, след като беше 14-и в първата. Кевин Магнусен (Дания), който замени в екипа контузения испанец Фернандо Алонсо, пък остана на последното 16-о място от записалите бързи обиколки, след като загуби контрол върху автомобила и излетя от пистата.

Кои са претендентите за титлата този сезон и какви са разместванията в отборите ще научите от коментара на Петър Ненов в звуковия файл. 

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени