Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Валенсия" излезе на 3-то място в Примера след победа над "Ла Коруня"

"Валенсия" излезе на 3-то място в Примера след успех над "Ла Коруня"
Снимка: БГНЕС

"Валенсия" измести шампиона "Атлетико" Мадрид от третото място на испанското първенство по футбол, след като се наложи с 2:0 над "Депортиво" Ла Коруня в мач от 27-ия кръг на Примера дивисион. "Прилепите" са с актив от 57 точки и водят с една пред столичния гранд. "Валенсия" пропусна европейските клубни турнири през този сезон, но пък за сметка на това отборът се представя великолепно в първенството и е много близо дори до лидерите в класирането "Реал" Мадрид и "Барселона". По-важно обаче е спечелването на третото място, което гарантира участие в груповата фаза на Шампионската лига и елиминира автоматично квалификациите.

"Валенсия" беше категорично по-добрият отбор на терена в петък вечер, но стигна трудно до успеха. Капитанът Дани Парехо даде аванс на своя тим от дузпа в 61-та минута, а Пако Алкасер зарадва над 47 хиляди привърженици по трибуните с втория гол. Меле в наказателното поле на гостите стигна до аутлинията, където топката беше догонена и центрирана ниско от Софиане Фегули. Тя попадна в краката на Алкасер и той оформи крайното 2:0 в 72-та минута.

Загубата във Валенсия остави "Депортиво" на 16-то място в класирането на Примера дивисион, като тимът от Ла Коруня може да се свлече в зоната на изпадащите още след този кръг. За целта обаче "Алмерия" трябва да победи "Виляреал" у дома, а "Леванте" да се справи с "Реал" Мадрид като гост.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна