Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Аспарухово" събират помощи за бедстващите в Родопите

Снимка: Полина Тодорова

Инициативен комитет от квартал "Аспарухово" във Варна от днес започна събирането на помощи за бедстващите жители на Родопите. Желаещите да помогнат са се свързали с Явор Орлов - заместник-кмет на община Мадан и координират изпращането на помощите според нуждите на хората. Двама от инициаторите разказаха пред "Хоризонт" за кампанията.
Мария Георгиева обясни:
Събираме най-различни храни, пакетирани, готови за консумация. Също така и за готвене, защото разбрахме, че все някъде има ток в някои селища. Събираме също така памперси за възрастни, за деца, лекарства общодостъпни и кой с каквото може да помогне. Надяваме се да откликнат повече хора. Снабдихме първия генератор благодарение на господин Златев и управата на голяма верига хранителни магазини. Също така имаме още един генератор налице, който вече трябва да е изпратен. 
Мартин Златев сподели за идеята и съпричастността на аспаруховци към бедстващите:
Връзката се осъществява чрез Инициативния комитет. Аспарухово се възползва от помощта на безпрецедентната помощ на всички в България. Това, което се случи в Аспарухово миналата година на 19 юни просто нямаше аналог в нашата история и мисля, че във всеки аспаруховец е останала в душата му една капка съпричастност към всички бедстващи във всички райони в страната.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна