Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Лазаров: Пътят Асеновград – Смолян може да бъде отворен най-рано утре

| обновено на 16.03.15 в 09:10
Снимка: БГНЕС

Пътят Асеновград – Смолян може да бъде отворен най-рано утре. Това съобщи в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" ръководителят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров от мястото, където пътното платно е затрупано от огромни скални късове:

В момента разчистваме падналата скална маса. Тъй като има огромни камъни, колкото половин камион, а и по-големи, раздробяват се с хидравличен чук, товарят се и се изнасят. При падането една част от скалния масив е останала горе, много високо, на повече от 50 метра височина. Очакваме да дойдат алпинисти със специализирана техника, с хидравлични крикове, които да се опитат да свлекат и останалата скална маса. След това ще дойдат и специалисти по взривявания, които да преценят какви действия трябва да се предприемат по още един масив, за да се обезопаси напълно участъкът.

Инж. Лазаров призова шофьорите, пътуващи от и за Смолян, да карат много внимателно заради опасността от падащи камъни. Само през тази нощ основното алтернативно трасе до Смолян – пътят през Кричим и Девин, е било засегнато от три свлачища, които са били разчистени до разсъмване.

Целият поток на пътуващи от Смолян е пренасочен през обходния маршрут Девин – Кричим, съобщи диспечерът от Автогарата в Смолян:

Цялото движение е пренасочено през Кричим. Вчера 4-5 автобуса са отишли. Днес, до момента, са заминали три.

На автогарата в Смолян няма струпване на хора. Пътниците получават предварително информация, че е променен маршрутът на автобусите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени