Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дечо Коешинов и Людмил Хаджикостов поемат националите до 20 години

Дечо Коешинов и Людмил Хаджикостов поемат националите до 20 години
Снимка: botevgrad.com

Дечо Коешинов и Людмил Хаджикостов са утвърдени за селекционери на националните отбори съответно за жени 18-20 години и на мъже до 20 години. Решението е на УС на БФБаскетбол. Ръководството на централата назначи за наставници на останалите гарнитури - Таня Гатева – на селекцията жени до 16 години. В тази възрастова група при мъжете начело застава Мануел Марков. Мъжкият ни тим до 18 години пък се поема от Михаил Михайлов.

Освен това управата утвърди и годишния финансов отчет за 2014-а на БФБаскетбол, както и разпределението на точките на баскетболните клубове за сезон 2013/2014-а въз основа на Системата от показатели за оценка и финансово подпомагане на дейността на клубовете от ММС и други изтoчници.

УС прие Наредба за Купа на БФБаскетбол. Турнирът ще се проведе с участието на 8 отбора, подали заявка за участие до 17.03.2015-а г. Срокът за подаване оферти за домакинство на финален турнир за Купа на БФБаскетбол е до 9-и април.

Финалният турнир, който засега е предвиден за края на април, трябва да се проведе в спортна зала с капацитет минимум 300 зрители.

УС прие промени в Антидопинговите правила на БФБаскетбол в съответствие с промените в Наредбата за допингов контрол при състезателната и тренировъчната дейност.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна