Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Заради топлото време и топенето на снега около 30 свлачища са се активизирали в цялата страна, пише вестник "Преса". Изданието цитира доцент Стефчо Стойнев от Минно-геоложкия универститет, според когото две трети от новите свлачища заплашват жилищни райони.
Българският чиновник масово абдикира от служебните си задължения в обявения за работен вчерашен ден, коментира "Телеграф". От редакцията на вестника са направили опит да звънят в различни институции, но така и никой не отговарял на обажданията, научаваме от публикацията.
"24 часа" цитира думи на премиера Бойко Борисов, който заявява, че синдиците в КТБ ще развалят всички цесии. Преизпълниението на приходите в бюджета от борбата с контрабандата трябва да е 1 млрд. лв. до края на годината, казва още Борисов, цитиран в часовия вестник.
Парламентът ще публикува на сайта си списък на наказаните депутати. Този акцент избира вестник "Труд" и уточнява, че се очаква "черният списък" да съдържа имената на народни представители, които са били порицани със забележка, отнемане на думата от трибуната или отстраняване от пленарно заседание.
Патрулки под прикритие ни дебнат на пътя, информира "Стандарт". Мобилните камери в цивилни полицейски коли ще могат в движение да снимат нарушителите на пътя. Това се предвижда в наредбата за използването на мобилните камери, които КАТ отново въвежда в употреба.
БДЖ започва от утре предварителна продажба на билети за пътуванията по великденските празници, пише "Труд". Заради очаквания интерес, предварителната продажба ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната от 23 март до 14 април.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени