Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управителят на "Гранд Мол" Варна: Вземаме допълнителни мерки за сигурност

Ивайло Василев: Абсурдно е собственикът на "Гранд мол" да не е бил информиран от полицията за подадените 5 жалби срещу охранителите

Снимка: БГНЕС

Абсурдно е собственикът на мола да не е бил информиран от полицията за подадените 5 жалби срещу охранителите в "Гранд Мол", каза един от организаторите на протеста във Варна заради убийството на човек от гардовете на "Гранд Мол" Ивайло Василев в интервю за предаването "Неделя 150". В социалните мрежи се отправя и призив да не се пазарува от мола.

Бройката на протеста не е важна. Това, че побоят се е случил в "Гранд Мол", не означава, че това не е практика и в други търговски центрове и по улиците на Варна. Акцията ни е насочена срещу насилието като цяло, бездействието на институции и частни фирми към подобни инциденти, които водят до смърт. Факт е, че това е масова практика, обясни той.

Управителят на "Гранд Мол" Варна Иво Генов заяви, че обстановката в мола е напрегната. Той поясни, че се е изненадал от факта, че е в търговския център са пребивани и друг път хора: До мен никога не е постъпвала подобна информация. До мен, като директор, не е постъпвала подобна информация и с мен не са се провеждали абсолютно никакви срещи с представители на компетентните органи по този въпрос.

Генов обясни, че след като са разбрали, че има подобни рецидиви, молът веднага е прекратил договора с охранителната фирма: В момента сме сключили договор за кратък период с фирма "Викинг Инс" ЕООД и тя е поела охраната на мола.

Следващата седмица ще се обяви конкурс за охранители, добави той: Ще си позволим в нашите изисквания и договори да имаме ежедневен информационен поток за това какво и как се е случило. Решихме да се закупят и допълнителен брой камери, които да бъдат сложени в паркинг зоните. Считам, че с допълнителните мерки ще има по-добра информация за това какво се случва на територията на нашия комплекс.

Генов беше категоричен, че собственикът на мола го е уверил, че не е получавал уведомление от полицията за подадени жалби срещу охранителите.

Интервютата чуйте от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна