Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежки театър „Николай Бинев“ представя спектакъла „Страх“

Тази вечер от 19 часа в Младежкия театър „Николай Бинев“ ще се изиграе спектакълът, номиниран с четири награди "Икар",  „Страх“ на режисьора Веселка Кунчева. Спектакълът е определян от зрителите като едно от най-провокативните куклени постановки за възрастни.

История за това, което се опитваме да преодолеем, но не преодоляваме. Така представи спектакълът режисьорът му. Кунчева разказва за първите стъпки на идеята:

„Страх” разказва историята на един човек, който е в кома и се връща назад и преосмисля живота си. Нашият герой преминава от детството с насаждането на страховете в децата, когато им се обяснява какво трябва да правят и какво не трябва да правят, преминава през любовта, когато се страхува да се отдаде.

Един  от въпросите, които задава представлението, е бихме ли се върнали в миналото, за да изживеем живота си по друг начин. За да провокира зрителите, Кунчева ще използва важен способ: Според мен по-скоро искреността. Когато реших, че ще работя по тази тема, започнах да търся всякакви материали за страха. Оказа се, че всички психолози са единодушни, че страхът от смъртта е основният страх и от него произхождат другите страхове. Този страх е едновременно стимулиращ да се развиваме. В същото време този страх може да блокира целия ти живот.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна