Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белгия оцеля в Йерусалим

Еден Азар тормозеше защитата на домакините
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Белгия контролираше напълно събитията на стадион "Теди" в Йерусалим и въпреки че в 62-рата минута остана с 10 души на терена, спечели с 1:0 като гост на Израел. Единственото попадение вкара Маруан Фелайни още в 9-ата минута, а втори жълт картон в средата на втората част получи капитанът Венсан Компани.

Веднага след червения картон на Компани, селекционерът на Червените дяволи Марк Вилмоц извади Кристиян Бентеке и включи в игра Джейсън Денайер, с което затвори пространствата пред Тибо Куртоа.

В последните 30 минути израелците опитаха натиск, треньорът им Ели Гутман включи допълнителен нападател - ветерана Лиор Рафаелов, но защитата и вратарят Тибо Куртоа бяха безгрешни.

Фелайни се разписа във вратата на Офир Марсиано от близко разстояние, след като защитата на домакините остави трима играчи на Белгия да се включат пред вратата след статично положение.

Полузащитникът на "Манчестър Юнайтед" вкара третият си гол за Белгия в рамките на четири дни. Еран Захави имаше най-добрите възможности за Израел, но ударите му бяха спасени.

След тази победа Белгия събра 11 точки и излезе начело по голова разлика в група В пред Уелс. Израел е на 3-та позиция с 9. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна