Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Важни промени в правилата на сноуборда ще бъдат взети през юни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предстоят важни промени в световния сноуборд и решенията за тях ще бъдат взети на предстоящата календарна конференция на ФИС през юни на Златни пясъци, това обяви Виктор Жеков, треньор и баща на най-добрата българска състезателка по сноуборд Александра Жекова.

Жекова стана световна студентска шампионка в бордъркроса на Универсиадата в Испания и Словакия.

Изпращаме един много тежък и труден за всички сноубордисти сезон. Отложени поради лоши метеорологични условия и липса на сняг стартове компрометираха тотално програмата, объркаха подготовката и не позволиха да имаме един нормален сезон. Всичко това налага промени, които в момента се обсъждат и най-вероятно ще се приемат като решения още за следващия сезон, допълни Жекова.

Ски скачачът Владимир Зографски също не скри задоволството си от спечеленото злато на Универсиада 2015-а година.

Този успех ми върна увереността в един труден период, в който поради контузии и проблеми с екипировката не можах да реализирам развитие и то, за жалост, точно в олимпийския сезон. Сега съм по-спокоен и се надявам всички лоши неща да са вече зад мен, заяви Зографски.

Благодаря от сърце на Сани и Влади и се надявам титлите им да накарат институциите да погледнат по-благосклонно на студентския спорт. Вярвам, че отговорните фактори разбират, че нашата асоциация има огромен календар и не е редно липсата на средства за международните прояви да се отразява на вътрешните състезания. Сигурен съм, че държавата, и по-специално Министерството на младежта и спорта, ще оцени златото на Жекова и Зографски и няма да пропусне да отличи техните постижения. Те са пример и спомагат в желанието на АУС максимален брой млади хора от висшите училища да получат възможност за реализация в спорта. За това търсим съдействие от държавата и институциите, предлагаме законови промени, които да осигурят здрави и физически активни бъдещи поколения. Всеки лев, вложен в студентския спорт е гаранция за това, заяви доц. Златко Джуров, председател на АУС "Академик".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна