Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Гонят пенсионерите от работа" - водеща тема за "Телеграф". Възможността за прекратяване на трудовия договор на работник, който има години и стаж за пенсия беше отменена преди 2 години. Пенсиите ще скочат с близо 40%, ако бъде реализиран пакетът от мерки на социалното министерство за реформа.

"Преса" цитира премиера Бойко Борисов, който казва, че заради КТБ са потънали три магистрали. По думите на премиера, от 4-ти декември досега са изплатени 3,6 млрд. лева. Това са три автомагистрали "Хемус", казва още Борисов.

"Салатата поскъпна с 60%, козунакът по-евтин" - статия на вестник "Труд". Основната причина за рязкото поскъпване на зеленчуците е липсата на българска продукция. Статистиката показва още, че един от най-скъпите градове за купуване на храна остава София, следвана от Благоевград, допълва "Труд".

Пускат до седмица заместителя на ривотрила, Касата няма да го плаща, пише "24 часа". 90 хиляди пациенти с епилепсии и тежки депресии ще могат да ползват новото лекарство най-късно след 10-и април, когато се очаква да бъде по аптеките, пише вестникът.

Най-късно през 2019-а година ще пътуваме до морето с влак за 4 часа, пише "Стандарт" като цитира министър Ивайло Московски. Модернизацията предвижда още безплатен интернет и по-чисти вагони.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени