Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗОК проверява две болници в Стара Загора след разследване на "Хоризонт"

Снимка: БГНЕС
Районната здравно-осигурителна каса в Стара Загора разпореди проверка в Университетската болница „Професор Стоян Киркович“, както и в частната „Тракия“. Ще се проверява как е извършвана лечебната дейност по кардиология в двете болници.

Поводът за проверката е разследването на „Хоризонт“, свързано с легитимността на дипломата на д-р Иван Вуцов за кардиолог. Като такъв той е работил и в двете лечебни заведения. От частната болница "Тракия" той е освободен миналата година след като ръководството й разбрало, че лекарят няма защитена специалност по кардиология.

В момента доктор Вуцов е в щатното разписание на Университетската болница, където е бил назначен за завеждащ на Отделението по инвазивна кардиология, въпреки че името му не е фигурирало в списъка на инвазивните кардиолози в България. В момента е в отпуск и доцент Йовчев отказва да го освободи от работа.

За „Хоризонт“ д-р Славка Йорданова – директор на РЗОК в Стара Загора съобщи, че започва цялостна проверка на дейността на д-р Вуцов като кардиолог в болничната и извънболничната дейност, за да бъдат прекратени договорните отношения с него. Той  ще трябва да върне целият размер на средствата, които е получил през тези близо 20 години като "специалист-кардиолог".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна